Deze stranden verdienen een plek op jouw bucketlist!

CREDITS: Sean O

Met een lekkere cocktail in je hippe zwembroek op het strand paraderen. Wie wil dit nu niet? We kunnen ons wel voorstellen dat je niet altijd tussen de hordes mensen wil liggen. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar mooie stranden waar jij nog nooit van hebt gehoord, maar waar je wél naartoe wil!

Mooie stranden die meer aandacht verdienen

Vergis je niet, ze liggen een stukje verderop. Maar dit is meteen wel de uitgelezen kans om er een hele toffe reis of roadtrip aan vast te plakken. Koffers pakken en let’s go!

Sunset Beach, Hawaii

Deze plek is een must voor alle surfers onder ons. Voornamelijk in de winter is dit een paradijs met hele chille golven! In de zomer zwakken de golven wat af en kan je hier super goed snorkelen. Gelegen in het laid back noorden van Oahu met zonsondergangen die je eigenlijk alleen in films ziet.

mooie stranden, Deze stranden verdienen een plek op jouw bucketlist!
Foto: Joe Cook

Four Mile Beach, Australië

Waarom het Four Mile Beach heet weten we niet, het is namelijk maar vier kilometer lang. Wat we wel weten is dat het hier ontzettend mooi is! Vanaf dit strand kan je gaan snorkelen bij het Great Barrier Reef, iets wat sowieso op jouw bucketlist moet staan. Daarnaast kan je lekker windsurfen vlak voor het strand. Kortom, het paradijs!

mooie stranden, Deze stranden verdienen een plek op jouw bucketlist!
Foto: Marie-Flore Pirmez

Reynisfjara Beach, Ijsland

Dit strand lijkt rechtstreeks uit een Game of Thrones aflevering te komen. Het is niet per direct het zomerse strand waar je zo graag naartoe wil, maar wat is deze plek tof zeg. Guur, grauw en donker. Dit strand leent zich uitstekend om even lekker overheen te wandelen en uit te waaien. Gewoon doen! Niet zo zonnig, maar zeker een goede aanvulling in deze lijst met mooie stranden.

mooie stranden, Deze stranden verdienen een plek op jouw bucketlist!
Foto: Rostyslav Savchyn

Skagen, Denemarken

Even lekker uitwaaien en wandelen met de hond. Dat kan nergens beter dan op dit strand in Skagen. Enorm pittoresk en schilderachtig met de kleine huisjes die je in de duinen gaat zien. Typisch Denemarken al zeggen we het zelf.

mooie stranden, Deze stranden verdienen een plek op jouw bucketlist!
Foto: Sandro Katalina

McWay Falls, Verenigde Staten

Dit Californische strand is eigenlijk alleen te bereiken per boot. De waterval en de baai monden uit in de Atlantische Oceaan. Ondanks de bereikbaarheid is deze baai zeker het bezoeken waard. De waterval is 24 meter hoog en omringt samen met een flinke rotspartij het strandje. Dit strand hoort absoluut thuis in dit lijstje met mooie stranden.

mooie stranden, Deze stranden verdienen een plek op jouw bucketlist!
Foto: Derek Thomson