Airbnb Finds: toffe spots bij de top 3 Lonely Planet-bestemmingen

CREDITS: John O'Nolan

Jaarlijks publiceert Lonely Planet een top 10 van de must-see bestemmingen voor het aankomende jaar. Nu is 2022 aan de beurt. De tofste en niet meest voor de hand liggende, bestemmingen staan op de lijst. Van oerwouden tot strandbestemmingen en van Europa tot het verre Oosten, van deze lijst gaat elk reishart sneller kloppen. Voor de top 3 bestemmingen hebben wij drie toffe Airbnb-accommodaties gevonden. 

Drie Airbnb’s voor de Lonely Planet top 3

Shinen tussen Hawaï en Nieuw-Zeeland

Altijd al het einde van de wereld willen opzoeken om je ultieme bucketlist bestemmingen af te kunnen vinken? In de Stille Zuidzee vind je de Cookeilanden, een archipel van zo’n 15 eilanden gelegen tussen Hawaï en Nieuw-Zeeland. De combinatie van een relaxte en avontuurlijke Polynesische cultuur maakt deze bestemming de nummer 1 in de top 10.

Het ultieme strandleven ervaar je in deze gezellige surfer-bungalow, waarbij het strand je achtertuin is en je volledig tot rust komt. Klinkt dat als muziek in de oren? De prijs is nog leuker! Voor een nacht betaal je €130,- en heb je deze hele bungalow tot je beschikking voor 2 personen. €65,- per persoon per nacht dus!

Meer info

Boomhut in Noorwegen

Inspirerende landschappen, ruige wildernis en adembenemende fjorden: Noorwegen is dé uitgelezen plek om in 2022 back to basic te gaan. In deze boomhut op Treetop Island zit dat wel goed.

Midden in het bos in het plaatsje Fiddan ligt Øy-Hytta (Treetop Island). Op dit eiland, waar je alleen kan komen per boot of via de drijvende loopplanken, is bovenop een platform tussen drie stevige dennenbomen de accommodatie gebouwd. Øy-Hytta is ontworpen om zo veel mogelijk in contact te staan met de natuur. Enkel lokale materialen uit de omringende bossen zijn gebruikt om de accommodatie op het platform te bouwen. Je wordt gelukkig niet helemaal aan je lot overgelaten, want elektriciteit en warm water zijn gewoon aanwezig.

Om te slapen in deze boomhut voor volwassenen en om je kleine jongensdroom uit te laten komen, betaal je rond de €319,- per nacht. Wil je jouw partner of vrienden meenemen, kost dat je €15,- extra per persoon per nacht.

Meer info

Leven op Mauritius

De derde podiumplaats is bewaard voor één van de meest kleurrijke eilanden van de wereld, Mauritius. Met helderblauw water, parelwitte stranden en felle koraalriffen is dit eiland een waar paradijs. Lonely Planet prijst het eiland om de verschillende fascinerende culturen en de intrigerende natuur: de perfecte bestemming voor je volgende verre reis.

Om je bucketlist bestemming compleet te maken, verblijf je in deze insta-waardige designvilla. Het interieur is grotendeels ontworpen door de eigenaar en geïnspireerd op de verschillende wereldse culturen, maar je ziet vooral Mauritiaanse invloeden terug. Kraak in de tropische achtertuin een kokosnoot open en knap een uiltje in de hangmat bij het zwembad. De privésuites zijn uitgerust met een uniek ligbad in de vloer. Vanuit hier geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht op zee, de hoofdstad en de bergen.

Om deze ultieme belevenis op Mauritius te ervaren betaal je slechts €82,- per nacht voor twee personen. €41,- per persoon per nacht dus. Let’s gooo!

Meer info