Bucketlist inspiratie: 10 actieve reizen die iedere man moet maken

CREDITS: Unsplash | Fabio Comparelli

Travel, het is niet voor niets een onderwerp dat bij ons bovenaan de site staat. We kunnen er uren over praten, discussiëren en dromen. Actieve reizen staan bij velen hoog op het lijstje. Als je na een half uur gek wordt met je blote ballen in de zon is dit de ideale oplossing. Je wordt een met de natuur en daagt jezelf uit. Om jouw bucketlist wat uit te bereiden hebben we, volgens ons, de beste bestemmingen op een rijtje gezet. Deze plekken halen je innerlijke avonturier naar boven.

Actieve reizen voor op jouw bucketlist

Het onderwater wonder van Fiji

Turtle Island is een van de privé eilanden van Fiji’s Yasawa eilanden. Hier kunnen thrillseekers hun dagen hikend doorbrengen. De prachtige landschappen die het eiland te bieden heeft maakt het eiland een droombestemming. Naast hiken is er ook de mogelijkheid om als een échte vent te paard het eiland te ontdekken. Want zeg eerlijk: in de western films ziet een man op een paard er toch gruwelijk uit?

Toch is het beste wat je kan doen op dit eiland snorkelen. Fiji staat namelijk bekend als de soft coral capital of the world met meer dan duizend verschillende soorten vissen en honderden verschillende types koraal.

actieve reizen

Rijden over de Great Ocean Road in Australië

Een roadtrip is altijd een goed idee. Gezellig met je vrienden of je partner in een auto, keihard meezingen met de muziek, de auto vol proppen met snacks en ondertussen genieten van de mooie landschappen onderweg. The Great Ocean Road langs de kust van Victoria is de perfecte weg voor een roadtrip. Het is een geweldige ervaring. Je rijdt langs de kust, je kan exclusieve stranden bezoeken en je kan stoppen bij bijzondere kliffen.

Actieve reizen, Bucketlist inspiratie: 10 actieve reizen die iedere man moet maken
Foto: Benjamin Punzalan

Ontdek de Azores van Portugal met je bike

Spendeer een paar dagen op het magische Portugeese eiland São Miguel. Het eiland biedt vele geweldige kustroutes, magische plekken, vulkanische uitzichten en spetterende watervallen. Je kan ook de enige organische theeplantage van Europa bezoeken of op een bootexcursie gaan om dolfijnen te zien in het wild.

Maak een reis naar het einde van de wereld

Voor de échte waaghalzen is Antarctica de perfecte vakantiebestemming. Het kost je wel behoorlijk wat lef en geld om deze reis te maken. Onder het mom van actieve reizen is deze bestemming wel echt een toppertje. Epic Tomato organiseert een nieuwe excursie naar de het koude continent. Tijdens deze excursie krijg je de kans om de witte woestijn te ontdekken en je mag je eigen weg ontwikkelen die nog niet helemaal in kaart is gebracht. Tijdens deze reis kom je in gebieden waar nog nooit iemand geweest is, klim je op bergen die nog nooit beklommen zijn en kun je optimaal genieten van de bevroren wildernis.

Actieve reizen, Bucketlist inspiratie: 10 actieve reizen die iedere man moet maken
Foto: Jay Ruzesky

Bezoek het Deense eiland Møn

Het Deense Eiland Møn staat ook wel bekend als The Cold Caribbean. De redelijk onbekende bestemming is gelegen aan de Oostzee en ligt maar twee uur van Kopenhagen af. De 70 miljoen jaar oude klif van Møns Klint is het hoogtepunt. In het Scandinavische Dark Sky Park kan je zelfs overnachten in een speciaal opgericht kamp. Hier kun je ’s nachts onder een dekentje naar de prachtige sterren kijken.

Een trekking door Knuckles Mountain Range

Je gaat niet een trip naar Sri Lanka boeken om daar als een lamzak op het strand te liggen. Eenmaal op het mooie eiland aangekomen ga je ook actie ondernemen. Het Knuckles Mountain Range bestaat uit ruige berglandschappen, waardoor het ideaal is om een trekking door te maken. Het massief kent brute wandelroutes en het staat op de UNESCO-lijst.

Het gebied heeft zijn naam te danken aan de liggende plooien en pieken die lijken op de knokkels van gebalde vuist. De trekking is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Er wordt aangeraden om met een gids op pad te gaan. Of ga je het toch alleen proberen?

Het is een van de tofste actieve reizen die een man kan maken. Dus fix je visum voor Sri Lanka  en je gaat een onvergetelijke reis maken waar zelfs een local jaloers op is.

actieve reizen

Klim in een kooi en ga zwemmen met haaien

Voor de haaien-liefhebbers onder ons: Zuid-Afrika is the place to be. De Shark Dive is een ervaring die is ontworpen door duikers voor niet-duikers. Het is de ultieme manier om haaien van dichtbij te zien. Laat jezelf in het water zinken en kom oog in oog te staan met een witte haai. De gehele ervaring duurt ongeveer drie uur en je wordt begeleid door het team van White Shark Project. Je geld wordt aan een project geschonken zodat ze hun onderzoek voort kunnen blijven zetten.

Daal af in een vulkaan in Ijsland

IJsland is een vreemde, maar bijzondere plek. Het is de ideale bestemming voor een avonturier. Zo kun je 120 meter afdalen in een vulkaan. Je ontdekt een compleet andere wereld. Er is een magmakamer te zien die zich op unieke wijze helemaal van zijn magma is ontdaan. De vulkaan Thrihnukagigur is 4000 jaar geleden voor het laatst uitgebarsten en hij is momenteel inactief. Toch zijn de excursies in de vulkaan maar per jaar te reserveren, want you never know.

Actieve reizen, Bucketlist inspiratie: 10 actieve reizen die iedere man moet maken
Foto: Martin Jernberg

Raften door de Grand Canyon

De Grand Canyon is al adembenemend om alleen maar naar te kijken. Maar je haalt nog meer uit je trip naar de Canyon als je er raftend doorheen gaat. Je waardeert de Grand Canyon het beste vanuit de Colorado River, aangezien het ongeveer twee miljard jaar heeft geduurd voordat de rivier door de kloof heen kon snijden. Begin in het noordoosten bij Lees Ferry en eindig bij Lake Mead 443 kilometer verderop. Onderweg zie je de Canyon van dichtbij, vaar je langs swimming pools, kom je mooie strandjes tegen en ervaar je natuurlijk de wilde wateren.

Beklim de Kilimanjaro in Tanzania

Deze berg steekt uit de Afrikaanse vlakte en is met zijn 5895 meter hoog het dak van Afrika. Het is het enige bewijs dat sneeuw vrijwel op de evenaar kan liggen. Hopelijk nog lang, want de berg kan zijn sneeuw verliezen door de huidige klimaatverandering. De Kilimanjaro beklim je niet zomaar even. Plan dus een uitgebreide reis in waarbij je de tijd hebt om te acclimatiseren. Zo is de kans groter dat je de top bereikt.

Hier lees je alles over het beklimmen van de Kilimanjaro.

Actieve reizen, Bucketlist inspiratie: 10 actieve reizen die iedere man moet maken
Foto: Sergey Pesterev
LEES OOK