Bezoek Texel, nu het nog kan!

Toerist in eigen land, het klinkt in eerste instantie een beetje suf, maar het schijnt helemaal de shit te zijn. Ik zou niet weten waar ik mijn zuurverdiende vakantiedagen zou willen spenderen in Nederland, maar bij Lonely Planet zij ze toch vrij zeker van hun zaak. Texel staat dit jaar namelijk op de 9e plek in de top 10 mooiste bestemmingen in Europa.

Texel, mooiste bestemming van Europa?

Waar de meeste Texel associeren met grijze fietsvakanties en ‘uitwaaien’ bij slecht weer, heeft Texel blijkbaar toch veel meer te bieden. Om dat beeld voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen vatten wij even voor je samen waarom jij deze zomer nog naar Texel moet gaan. Nog voordat de Chinese toeristen het ontdekken.

Vanaf Amsterdam duurt het ongeveer een uur en driekwartier voordat je voet aan wal kunt zetten op Texel. Wie denkt dat Texel maar een klein eilandje met één slapend dorp is, heeft het mis. Met een lengte van ruim 20 km heeft het eiland een oppervlakte van 170 km² oppervlakte. In totaal zijn er 23 verschillende dorpjes/buurtschappen te onderscheiden. Deze zijn gelegen in een rustige, idyllische omgeving en maakt het inderdaad perfect om met een fiets door heen te toeren. Maar hier worden we natuurlijk nog niet warm of koud van..

Thrill seekers

Of je nu besluit om het op een zomerse- of regenachtige moment te bezoeken, het schiereiland is blijkbaar het hele jaar in trek. Zo zijn er mogelijkheden om te skydiven of te kitesurfen, afhankelijk van het weer natuurlijk.. Daarnaast is het mogelijk om een boottocht te maken op en rondom het eiland. En in de avond kun je eens gaan kijken wat voor delicatessen het eiland te bieden heeft. Denk aan de hippe biertjes uit de Texels Bierbrouwerij. Of je bezoekt de wijngaard van de befaamde Texelse wijnen.

Verder is er op 25 juni de bekende catamaran race: Ronde om Texel. En ook zijn er nog een aantal muziek- en foodfestivals deze zomer. Oké, het is geen vakantie naar Indonesië, maar het zal je alles meevallen!

Credits: Pa3ems

Source :

Lonely PlanetESSENTIALS