How To: de bartenders aandacht krijgen als een gentleman

Je staat aan de bar, het is druk en het duurt voor eeuwig voordat je aan de beurt bent. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn toch? Je wilt tenslotte gewoon wat drankjes voor jou en je maatjes bestellen. Voor vrouwen is dit makkelijker; een keer lief lachen en/of de borsten vooruit. Maar hoe kun jij dit het beste aanpakken? Hoe krijg je zo snel mogelijk de aandacht van de barman, zonder irritant te zijn.

Hoe krijg je de bartenders aandacht

  • Houd de bartender in de gaten. Op de plekken waar hij zijn bier tapt, daar moet jij je mannetje staan. Let ook goed op welke kant de bartender opwerkt. Zodra je te veel naar rechts staat en de bartender werkt de andere kant op, dan sta je er nog wel even.
  • Heb altijd je geld in je handen en zorg dat de bartender je opmerkt. Dit doe je door hem in de ogen aan te kijken, maar verder niks.
  • Wanneer je dan aan de beurt bent geef dan de bartender fooi, hier werkt hij namelijk voor. En dan heb ik het niet over 20 cent. Het beste is om dit te doen wanneer je de eerste ronde besteld en niet aan het eind van de avond wanneer je dronken bent. Waarom? Dikke kans dat hij/zij, wanneer je de volgende ronde bier besteld, je herkent en voorrang geven. Of ze je zelfs een biertje van het huis geven. En guys, je telefoon nummer geven aan een vrouwelijke bartender geldt niet als fooi 😉
  • Weet hoeveel drank je moet bestellen. Die leuke vrouwelijke bartender zal misschien wachten tot je eruit bent, maar de mannelijke bartender zal gelijk die vrouw die naast je staat helpen. Dus zeg direct je bestelling en je behoudt de bartenders aandacht.
Foto: Cortez

Don’ts

  • Steek NIET vanaf een afstand of elke keer als de bartender voorbij komt lopen, gelijk vier vingers op. Zij snappen dat dit inhoudt: “Hé man, ik wil vier bier!”. Maar ze zijn andere dingen aan het doen, dus zodra ze daar mee klaar zijn, wordt de volgende pas geholpen.
  • Ga niet overdreven zijn aandacht lopen vragen, tik hem niet aan en de grootste don’t: noem hem niet bij zijn naam, omdat je die ‘toevallig’ weet (hij heeft een fucking naambordje..).
  • Vermijd plekken waar de andere obers hun bestellingen halen. Zo sta je garandeert de rest van de avond droog.
Foto: Stoater


ESSENTIALS