12 Foto’s die bewijzen dat je deze zomer nog snel even naar Zakynthos moet

Il fioro di Levante, ofwel ‘de bloem van het Oosten’, zo wordt het Griekse eiland Zakynthos genoemd. En dat is niet voor niets, want het eiland is werkelijk prachtig. De typische witte stranden, het azuurblauwe water van de ionische zee en de geweldig mooie stadjes met een heerlijke eiland-vibe, maken Zakynthos de perfecte vakantiebestemming.

Je kan hier zwemmen met schildpadden, voortreffelijk Grieks eten terwijl je omringt bent door olijfbomen, rondstruinen door de gezellige straatjes van Zakynthos Stad, Navagio Beach (Shipwreck Beach) bezoeken, varen langs rotsachtige baaitjes met verstopte strandjes en ultiem chillen.

Shipwreck Beach

Het bekendste gezicht van Zakynthos is toch wel Navagio Beach. Verstopt tussen hoge kliffen vind je hier een baaitje met een hagelwit strand, met daarop de Panagiotis. Een smokkelaarsschip dat hier in 1980 strandde. Ze zeggen dat het een vrachtschip vol sigaretten van de Italiaanse maffia was, dat vertrokken was uit Turkije. Tijdens een storm zijn ze gestrand op de baai, waarna de bemanning opgepakt werd door een Grieks marineschip. De locals kregen hier lucht van en zijn met bootjes naar de baai gevaren om het schip te plunderen. Het schijnt dat ze maar liefst vier jaar hebben gerookt van deze stash.

Op het moment dat het schip strandde was er nog geen idyllisch strandje, maar juist door het wrak is er een prachtig strandje ontstaan. Handjes in de lucht voor de Italiaanse maffia, dus! Alleen deze keer dan.

Check even de foto’s en je zal overtuigd zijn om direct een last minute reis te boeken naar dit Griekse pareltje.

Total
6
Share