Deze map onthult WiFi-wachtwoorden van luchthavens over de hele wereld

De held van de maand is Anil Polat, enthousiast wereldreiziger en computerbeveiliger. Hij ontwierp een kaart met het wifi-wachtwoord van zo’n beetje alle belangrijke vliegvelden ter wereld! De wifi is dan wel gratis soms, maar werkt niet altijd even handig en/of snel. Gelukkig is Anil daar..

Wifi winkelen

Veel luchthavens, Schiphol uitgesloten, zijn niet bepaald een paradijsje. Het is druk, sfeerloos en je moet te lang wachten op dezelfde plek. Shoppen kan natuurlijk altijd, maar je wilt gewoon fatsoenlijk gebruik kunnen maken van internet. Als je op de wifi wilt, moet je vaak een vragenlijst beantwoorden of te veel gegevens invullen. Maar medewerkers op het vliegveld kunnen wel gebruik maken van een relaxete wifi. Deze is meestal beveiligd met een wachtwoord.

Foxnomad

De Foxnomad-app vertelt je waar je het beste kunt gaan zitten voor het beste signaal. Vervolgens komen de wifi instructies. Het kan voorkomen dat het vliegveld waar je bent nog niet inbegrepen is. De kaart wordt wel zoveel mogelijk bijgewerkt en gebruikers kunnen ook een bijdrage leveren. Het plan van Polat is om het wifiwachtwoord van vliegvelden over de gehele aardbol in kaart te brengen.

wifiwachtwoord van vliegvelden

Total
0
Share