Wetenschappelijk bewezen: reizen is goed voor je gezondheid!

Dat reizen goed is voor je gezondheid wisten wij natuurlijk al lang. We maken dan ook met enige regelmaat een tripje naar het buitenland, puur voor de gezondheid natuurlijk, en schrijven graag over de mooiste plekken op aarde. Maar wat wij al lang wisten, is nu eindelijk ook wetenschappelijk bewezen. Hier zes, wetenschappelijk onderbouwde, redenen waarom reizen super gezond is!

Dit is waarom reizen gezond is

#1 Boost voor je immuunsysteem

Het menselijk lichaam zit vol met antistoffen. Dit zijn kleine eiwitten die je immuunsysteem beschermen tegen schadelijke bacteriën van buitenaf. Uit onderzoek is gebleken dat het goed is om jezelf af en toe bloot te stellen aan vuil en bacteriën. Zo bouw je meer antistoffen op, waardoor je lichaam beter bestand is tegen lichaamsvreemde dingen. Als je reist kom je in aanraking met nieuwe culturen en omgevingen, waardoor je lichaam honderden nieuwe bacteriën leert kennen en zich hieraan leert aanpassen. Ondanks dat je eventueel enkele nachtjes op het toilet in een bamboehutje doorbrengt, maakt een reisje je lichaam dus veel sterker!

#2 Reizen vermindert stress

Op zich een inkoppertje, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen. Op vakantie gaat alles tranquilo, heb je geen verplichtingen en geen gezeur aan je kop. Super logisch dus dat je stresslevel dan flink afneemt. Uit een studie blijkt je van reizen gelukkiger wordt, depressies afnemen en je vooral maximaal ontspant. En dit gevoel kan tot weken na je thuiskomst aanhouden, waardoor je veel productiever bent. Zeg dat maar eens tegen je baas als hij moeilijk doet over extra vakantiedagen.

Nog een beter plan? Neem afscheid van je baas, zeg je huurhuis en je telefoonabonnement op. Geef je moeder een hele dikke kus en ga er voor een paar maanden op uit. Stop je mooiste kleding en een paar powerbanks in je tas en doe nog even wat tofs met je vrienden. Daarna is het tijd om nieuwe vrienden te gaan maken. Slimme tip: neem een Sim-Only en geef alleen de fijnste mensen je nummer. Geen gezeur met WiFi én ook geen last van mensen die niet belangrijk zijn. No stress!

How's Life Zuid Thailand Manify

#3 Van reizen wordt je slimmer

Er wordt regelmatig gezegd dat reizen je geest verruimt. Je ontmoet nieuwe mensen, leert nieuwe culturen kennen en moet je aanpassen aan onbekende situaties. Hierdoor ontwikkel je een bredere blik op de wereld. Nieuwe ervaringen zorgen niet alleen voor een open mind, ze zijn ook heel goed voor je gezondheid. Het verbetert namelijk je cognitieve flexibiliteit, concentratie, geheugen en verhoogt je creativiteit. Nog een reden om snel het vliegtuig te pakken.

#4 Reizen vermindert de kans op een hartaanval

Eén van de grootste oorzaken van een hartaanval is stress. Eerder zeiden we al dat reizen zorgt voor een grote vermindering van stress, dus als je een beetje logisch nadenkt is dit een logisch gevolg. Mensen die regelmatig een break nemen van hun drukke leven en er even tussenuit gaan, hebben veel minder kans op een hartaanval en andere hart- en vaatziekten. Al een land op het oog?

#5 Reizen houd je fit

Iedereen weet dat je op vakantie veel meer beweegt dan in het dagelijks leven. Oké, als jij er zo eentje bent die de hele dag ligt te bakken op het strand misschien niet. Maar over het algemeen is dit echt zo. Op vakantie wil je nieuwe dingen zien en doen. Je hebt ten slotte (veel) geld betaald om er te komen, dan wil je ook alles er uithalen wat er in zit. Je bent dan veel eerder geneigd om een stuk te lopen door een onbekende stad of een hike te maken om het uitzicht te kunnen bewonderen. Dus vergeet de sportschool, ga gewoon lekker op vakantie!

#6 Je leeft langer

Ja, het is echt waar; mensen die reizen leven over het algemeen langer. Dit heeft te maken met een combinatie van bovenstaande punten. Nog één keer op een rijtje: reizen vermindert stress, houdt je lichaam gezond (zowel fysiek als mentaal), verhoogt de gezondheid van je hersenen en niet te vergeten: het maakt je gelukkiger. Dus waar wacht je nog op? Pak je bucketlist erbij en boek snel die droomreis!

Top 9 droombestemmingen

Total
35
Share