USA Road Trip: Utah & Arizona

Wil je echt een speciale reis maken? Dan moet je zeker de nationale parken van Amerika bekijken. Aan de west kant liggen relatief de meeste parken, dus daar moet je zijn. Ondertussen kan je net zoals ik even New York en Las Vegas bezoeken. Maar daarna begint het echt. Oja, neem wel een goed gevulde portemonnee mee.

Hit the road jack

Als je in Las Vegas begint, is het een goed idee om daar een auto te huren. Huur een auto waar jij het budget voor hebt. Ik ging voor een knaller van een Amerikaanse wagen; de Dodge Challenger. Één tip; bezuinigen op een auto is oké, maar ben je er wel van bewust dat je veel gaat rijden. Wij reden ongeveer 5000 kilometer. Maar bij de vrienden van Sunny Cars huur je een instap auto voor drie weken voor nog geen €600. En de brandstof in Amerika kost geen reet, dus dat is een extra lachertje. Nog één tip dan; bij vele autoverhuurbedrijven moet je extra betalen als je de auto inlevert in een andere staat. Bij Sunny Cars was het geen probleem om de auto op te halen in Nevada en in te leveren in Californië.

Zion National park

Goed, genoeg geluld over de auto. Al is het wel echt een pareltje. Na een paar wilde nachten beleefd te hebben in Las Vegas is het tijd om de echte road trip van start te laten gaan. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, zou ik het volgende aanraden. Rij naar Zion National park. Hier koop je een Beautiful Pass. Je mag dan een jaar lang onbeperkt parken bezoeken voor ongeveer $80. In Zion word je even met de feiten op je neus gedrukt. De natuur is er immens. Je rijdt door een kloof die is uitgeslepen door een rivier. Dit zorgt voor prachtige plaatjes.

Bryce Canyon

Wat sowieso op jouw lijst moet staan is Bryce Canyon. Bryce Canyon is écht de moeite waard. Ik wist daar niet wat is zag. Van enorme diepe kloven in de knalrode rotsen, tot ‘Hoodoos’ tot witte bergen in de verte. In Bryce Canyon moet je ook een paar hikes maken! De hikes brengen je naar prachtige plekken.

Capitol Reef en Arches

Vele reizigers slaan dit gedeelte over, maar dat moet je zeker niet doen. Capitol Reef is een relatief rustig park. Wij kwamen er in de maand mei maar enkele mensen tegen. Wat heel tof is, is dat je met je huurauto over prachtige onverharde wegen kan knallen. Let wel even op je bodemruimte. Bezoek daarna ook Arches. In dit nationale park heeft water ervoor gezorgd dat er overal ‘Arches’ staan.

Monument Valley

Uiteraard moet je naar Monument Valley. De foto van de oneindige weg met Monument Valley op de achtergrond mag natuurlijk niet ontbreken! Wil je de Indianen nog even een bezoekje brengen en Monument Valley van dichtbij bekijken? Dan moet je wel even entree betalen.

Lake Powell

In de zomermaanden kan het heel heet en druk worden in Amerika. Probeer daarom in de maanden mei of juni te gaan. Tijdens het warme weer kun je heerlijk afkoelen bij Lake Powell. Even een duik doen in het meer, of een jacht huren. Vervolgens bekijk je in de buurt de Hoover Dam en de prachtige Horseshoe Bend. En je moet je ook even af laten zetten door een paar Indianen. Voor te veel geld zie je Antelope Canyon. De foto’s zijn het overigens meer dan waard.

Grand Canyon

En als klap op de vuurpijl moet je tijdens de trip door de staten Utah en Arizona ook naar de Grand Canyon. De Grand Canyon is adembenemend en reusachtig. Voordeel voor sommigen is dat je heerlijk met jouw auto langs de Grand Canyon kan rijden. Als je echt iets spectaculairs wilt, moet je natuurlijk een paar flinke hikes maken. Je kunt zelf overnachten aan de Colorado River.

Krijg je geen genoeg van deze plaatjes? De volgende keer neem ik je mee naar Californië.

Total
0
Share