Top 7 minst bezochte landen ter wereld

Je herkent het vast wel, iedereen uit je omgeving verplaatst zich massaal naar Thailand, Bali of Australië in de zomer. In plaats van locals ontmoet je alleen maar Joke en Henk, die je in Nederland ook binnen een kwartier op zou kunnen zoeken. Tijd om wat landen te bezoeken waar je écht weg bent uit de Nederlandse vibes.

Voor een compleet nieuwe ervaring op het gebied van vakantie vieren, zijn de volgende minst bezochte landen zeker een aanrader. Weg met die vijfsterrenhotels in Alanya, we gaan nu écht andere culturen ontdekken. Al eerder hebben we de minst bezochte landen van 2016 op een rijtje gezet en hierbij de aanvulling voor dit jaar:

De minst bezochte landen ter wereld

* Bezoekersaantallen over 2016

6. Sierra Leone | 74,400 bezoekers* 

In West-Afrika ligt het mooie, maar toch weinig bezochte Sierra Leone. Grenzend aan Guinee en Liberia, omringt door prachtige natuur en de kustlijn van de Atlantische Oceaan. Echter plannen toeristen zelden een reisje die kant op. In 2014 brak er in dit land Ebola uit en sindsdien durven mensen de gok niet meer te wagen.

minst-bezochte-landen-1

5. San Marino | 60,000 bezoekers

Richting de Oostkust van Italië vindt je San Marino. Met veel historische elementen is dit plaatsje wel een parel van Italië. Geen Ebola dit keer, ook geen andere heftige situaties waardoor we hier niet graag heen willen gaan. Deze plaats heeft voornamelijk te maken met onwetendheid van toeristen.

minst-bezochte-landen-2

4. Djibouti | 51,000 bezoekers

Terug naar Afrika. Ditmaal grenzend aan Eritrea, Ethiopië en Somalië. Met mooie rivieren, woestijnen en veel gebergte is deze plek goed te bezoeken voor de avonturiers. Wellicht niet de meest veilige plek om te bezoeken, maar hey, soms moet je een risico nemen in het leven.

minst-bezochte-landen-3

3. Comoros | 24,000 bezoekers

Deze bestemming bestaat uit drie eilanden: Grande Comore, Mohéli en Anjouan. De eilanden zijn omringt door allerlei kleine eilanden. Het hele gebeuren is te vinden bij de Indische Oceaan in de buurt van Madagaskar. Naast de natuurlijke schoonheid van de eilanden, kom je er ook veel wildlife tegen. Een aantal spuitjes hier en daar van de GGD en je kan er hier tegenaan.

minst-bezochte-bestemmingen-4

2. Sao Tomé & Principe | 8,000 bezoekers

Blijkbaar heeft Afrika de meeste parels goed weten te verstoppen voor alle toerisme. Sao Tomé & Principe ligt aan de westkust van Afrika, bestaande uit meerdere eilanden, waarvan Sao Tomé verreweg de grootste is. Je kan hier ronddwalen in bizarre regenwouden en ook voor de architectuur zeker een aanrader.

minst-bezochte-bestemmingen-6

1. Tuvalu | 1,000 bezoekers

Hier moet je naartoe als je écht helemaal geen zin in mensen hebt. Tuvalu behoort tot de Ellice-eilanden en ligt ergens in de Grote Oceaan. Waar dan precies? Ten Zuiden van Kiribati, ten noorden van Fiji en ten oosten van de Salomonseilanden. Met Google Maps kom je er vast wel. De reis duurt wel lang via Fiji en dit is ook gelijk de reden dat het land weinig bezocht wordt. Echter is het wel de moeite waard vanwege de prachtige stranden, helder water en weinig toerisme.

minst-bezochte-bestemmingen-7
Foto: Borongaja
Total
0
Share