Tetra Hotels combineert buitenaards ontwerp met natuurlijke omgeving

Studio X heeft met haar Tetra Shed meerdere prijzen gewonnen en dat smaakte naar meer. Wat de sheds van Studio X zo bijzonder maakte was het unieke design en minimalistische aspect. Als je zo’n uniek design hebt en daar ook nog eens een perfecte omgeving bij vindt, dan moet je het plan wel uitvoeren. Dus toen er ook nog eens interesse uit de hotelbranche kwam, ging het balletje rollen. En zo is er een nieuw gebouw ontworpen waar buitenaardse invloeden zich mengen met de natuur.

Tetra Hotels

Nadat het eerste product succesvol gelanceerd was kreeg Studio X verzoeken uit de hospitality & leisure branche.  Vanuit de shed is het bedrijf gaan kijken naar mogelijke verbeteringen om het geschikt te maken als hotel. Het hotel moest groot, comfortabel en ook minimalistisch zijn zonder haar unieke design te verliezen. En iets wat Studio X net zo belangrijk vindt als het ontwerp is de omgeving. Het ontwerp staat zo in contrast met de natuurlijke omgeving dat het een buitenaards tintje krijgt. Dat is ook niet gek, want pods zijn niet voor niets het kindje van sci-fi films.

Tetra HotelMinimalistisch interieur

Een kleine ruimte waarin je ongedwongen kunt werken was het idee van de Tetra Shed. En het was dan ook bedoeld als kantoorpod die makkelijk te verplaatsen is. De hotelkamers blijven echter wel op hun plek staan dus kon het concept uitgebreid worden. Zo hebben de nieuwe pods meerdere verdiepingen waardoor je platformen krijgt.

De bovenste verdieping is je slaapkamer met dakraam, want je wil sterren zien en nadenken of er aliens zijn. Misschien liggen ze wel net als jij in zo’n pod te filosoferen. Voordat je jezelf verliest in zo’n vraagstuk kun je een verdieping lager een koude douche nemen. Het derde platform is waar je echt tot rust komt dankzij een comfortabele bank. Vervolgens hebben ze ook rekening gehouden met de workaholics door onder de een afgelegen werkruimte met een volledig bureau te plaatsen. Maar waarschijnlijk ben je druk bezig met het maken van foto’s en het kijken naar sterren. Bucketlistwaardig reisje dacht ik zo.

Total
1
Share