Dit zijn de 11 mooiste swimming holes ter wereld

Nederland kent heel wat leuke zwembaden en stranden waar je terecht kan voor een verfrissende duik. Heerlijk als de temperaturen oplopen en je wat van de zon wilt meepakken. Deze plekken vallen echter volledig in het niet bij de prachtige ‘swimming holes’ die onze aarde rijk is. Deze door de natuur gevormde zwembaden zijn een plaatje om te zien en bieden heerlijke verkoeling. Wij hebben de 11 mooiste swimming holes ter wereld voor je op een rijtje gezet. Na het zien van deze plekken krijg je spontaan zin om in het water te plonsen!

De 11 mooiste swimming holes

#1 Devil’s Pool, Zambia

natuurlijke-zwembaden1
Foto: Rise of the Continents, BBC

Deze natuurlijke infinity pool ligt aan de rand van de Victoria Falls, één van de grootste watervallen ter wereld. In de loop der jaren is er aan de rand van de watervallen een natuurlijke wand gevormd van rotsen, waardoor je helemaal tot aan het randje van de afgrond kan zwemmen. Let er wel op dat Devil’s Pool alleen veilig te betreden is tussen augustus en januari, dan staat het water op zijn laagst.

#2 Kuang Si Falls, Laos

natuurlijke-zwembaden7

De Kuang Si Falls zijn misschien wel de bekendste watervallen van Laos. De prachtige watervallen bestaan uit verschillende plateau’s, waardoor er baden zijn ontstaan waar je in kan zwemmen en chillen.

#3 Ik Kil Cenote, Mexico

natuurlijke-zwembaden8

Deze adembenemende plek is één van de vele ondergrondse grotten die te vinden zijn bij de Maya-ruïnes van Chichen Itza. De grot is gevuld met natuurlijk water dat na een lange, warme tocht de nodige verkoeling biedt. Ik Kil ligt ruim 27 (!) meter onder de grond en is veruit de mooiste grot in de omgeving. Hierdoor is de plek behoorlijk toeristisch maar geloof ons, dit moet je gezien hebben!

#4 Giola Pool, Griekenland

natuurlijke-zwembaden

Dit natuurlijke gat vind je op het Griekse eiland Thassos. Het water wordt enkel door een kleine rotswand gescheiden van de Egeïsche Zee maar is duidelijk een stuk helderder van kleur. Ook voelt het water veel warmer aan. Een prachtig natuurfenomeen.

#5 To Sua Ocean Trench, Samoa

natuurlijke-zwembaden9

Misschien wel de swimming hole op aarde. De plek is ontstaan na een vulkaanuitbarsting en ligt midden in een lavaveld. Als je last van hoogtevrees hebt kan je deze plek misschien beter overslaan. Het water is namelijk alleen bereikbaar via een gammele, steile ladder of door een sprong vanaf de kant.

#6 Pools of Oheo, Hawaï

natuurlijke-zwembaden5
Foto: SC Outfitters

Deze zoetwaterbaden liggen in het hart van Haleakala National Park in Maui. Het water wordt omringd door bamboebossen, watervallen en het tropische, Hawaiiaanse landschap. Het is een drukbezochte plek dus er zijn wel een aantal regels waar je je als bezoeker aan moet houden. Zo mag je helaas niet van de watervalletjes afspringen. Toch is het zeker een must-visit als je op Hawaï bent!

#7 Havasu Falls, Arizona

natuurlijke-zwembaden
Foto: Utah

Dit prachtige, kristalblauwe ‘zwembad’ wordt gevormd door de Havasu Falls. Het water is diep in de Grand Canyon te vinden en alleen te bereiken via een lange, verraderlijke hike. Helaas mag je de watervallen alleen bezoeken als je een afspraak maakt met Havasupai Reservation, iets wat je niet zomaar voor elkaar krijgt. De plek is de laatste jaren zo populair geworden, dat het steeds moeilijker wordt om toestemming te krijgen. Lukt het je wel, dan moet je zeker een sprong van de klif maken.

#8 Bimmah Sinkhole, Oman

natuurlijke-zwembaden6

In een holle rots van kalksteen is deze prachtige sinkhole ontstaan. Het gat is gevuld met extreem helder zoutwater waar je een lekkere, verkoelende duik in kan nemen.

#9 Hamilton Pool Preserve, Texas

natuurlijke-zwembaden2

Hamilton Pool is één van de bekendste natuurlijke zwembaden van Amerika. Vanaf Austin is het slechts 37 kilometer rijden naar deze mooie plek, waardoor het de perfecte getaway is voor zowel locals als toeristen. Een deel van het water ligt onder een enorm stenen dak, waardoor er soms kleine watervalletjes ontstaan.

#10 Nanda Blue Hole, Vanuatu

natuurlijke-zwembaden10
Foto: Nanda Blue Hole

Het adembenemende, blauwe water van de Nanda Blue Hole is vooral erg populair onder snorkelaars. De laatste jaren is de plek uitgegroeid tot een echte hotspot en is er een bar, glijbaan en café te vinden. Een must-visit als je op Vanuatu bent!

#11 Fairy Pools, Schotland

De tocht naar deze plek is zwaar en het water ijskoud, maar het uitzicht maakt alles goed. Hier zie je het Schotse, ongerepte landschap van zijn mooiste kant.

natuurlijke-zwembaden3

Total
0
Share