Stedentrip Tip: Brighton

Bali, Thailand, Colombia, Cuba, het is allemaal leuk, maar voor een weekendje een beetje overdreven. Gelukkig zijn er genoeg toffe plekken te vinden in Europa. Zo ook in Engeland. Misschien dat het imago van het vele slechte weer je soms afschrikt. En misschien dat je eigenlijk direct aan Londen denkt, bij een stedentrip richting de U.K. Maar een bezoekje aan Brighton zal je snel van gedachten veranderen…

Brighton is niet alleen een kustplaats in een van de meest zonnige streken van Engeland, maar is daarnaast ook dé gelukkigste plek van het Verenigd Koninkrijk! En dat merk je direct aan de sfeer. Het barst er van de gezellige straten, barretjes en winkels. En natuurlijk de prachtige Brighton Pier, die alle vooroordelen uit films bevestigt.

Brighton tips

Op nog geen 7,5 uur rijden van Utrecht sta jij met je auto in deze kustplaats in het zuiden van Engeland. Een kustplaats die dezelfde sfeer ademt als Londen, alleen dan minder commercieel, dorpser en een stuk relaxter. Wat dat betreft hangt er ook wel een soort Barcelona-vibe, al raden we je niet aan in deze tijd van het jaar je zwembroek in je koffer te doen.

Wat je wel moet doen is struinen langs de kust van Brighton. Natuurlijk check je de Pier, maar loop ook zeker langs de boulevard. Deze is gevuld met tientallen eettenten, van Fish & Chips tot hippe hamburger zaken, zoals Lucky Beach Café. Maar wat je zeker niet mag overslaan is oesters bestellen in één van de vele viskraampjes. De prijs is goed en de smaak is betoverend!

Overdag loop je vanuit daar direct ‘The Lanes’ en ‘The Upper Lanes’ in. Dit zijn zeer kleine straatjes gevuld met toffe winkeltjes, boetiekjes en pubs, zoals The William The Fourth. In de avond zit je in deze zelfde wijk goed voor lekker eten. Houd je van Mexicaans, ga dan sowieso naar La Choza. Wil je het liever lokaal houden? Loop dan gewoon rond totdat je iets ziet wat ja aanspreekt! Er is eerder te veel keus dan te weinig.

Daarna stappen zoals dat alleen maar in Engeland kan: vroeg beginnen, grote pints en vrouwen die solliciteren naar een blaas- of longontsteking. Zeer gezellig!

Overnachten

Naast het centrum ligt de wijk Kemptown, welke overigens ook vol zit met gezellige pubs en leuke winkels (St. James’s Street). Hier hangt een rustige, creatieve sfeer en vind je veel toffe B&B’s, zoals Snooze. Het is maar vijf tot tien minuten lopen tot het centrum en scheelt aanzienlijk in de prijs-kwaliteitverhouding.

Ontbijten kan natuurlijk in het hotel, of je gaat naar de Breakfast Club.

Total
16
Share