’s Werelds mooiste plekken om te tukken in de buitenlucht

CREDITS: Kagga Kamma

Slapen onder een sterrenhemel op de meest fantastische plekken. In de meest luxueuze openluchtsuites of romantische hemelbedden tussen de bergen. Dat is toch de droom van iedere iedereen?  Zet je angst voor ongewenste beestjes even aan de kant en geniet mee van de mooiste plekken waar in de buitenlucht geslapen kan worden. Verwacht de meest ongelooflijke uitzichten en daarnaast: slapen in de buitenlucht is ook nog eens goed voor je.

Slapen in de natuur zou namelijk goed werken tegen slapenloosheid. Door buiten te slapen word je innerlijke klok gereset, waardoor je beter slaapt. De licht-donker-cyclus gaat zich aanpassen aan het natuurlijk licht. Win-win situatie dus eigenlijk. Tenzij je op je balkonnetje met drie graden gaat liggen rillen, dan is het idee ineens niet meer zo perfect…

Anyway, we gaan door met de…

Mooiste plekken om in de buitenlucht te slapen

Sanctuary Makanyane Safari Lodge | Zuid-Afrika

Omgeven in het hart van Madikwe Game Reserve, kun jij slapen onder de prachtige sterrenhemel verscholen tussen de uitzichten en geluiden van de Afrikaanse bush. Sanctuary Makanyane heeft acht prachtige luxe suites én een buitenverblijf. Sleep under the stars. Een heerlijk bed, vergezeld met lampjes en een (onmisbare) klamboe. Overdag een prachtig uitzicht én ’s nachts genieten van alle mooie sterren. Het wildreservaat heb je als buren met dieren als leeuwen, luipaarden, olifanten, buffalo’s en neushoorns.

Foto: SANCTUARY Retreats

Lake of Stars’ Bed, Nkwichi Lodge | Mozambique

Nkwichi Lodge biedt de ultieme manier om Lake Malawi te bewonderen. Het zoetwatermeer dat behoort tot de ‘Three Great Lakes’ van Afrika. Nkwichi’s Lake of Stars’ Bed is een unieke en onvergetelijke ervaring. Op een verlaten strand, omgeven door de bijzondere baobabs bomen of op een privé-rotseiland. Lake of Stars’ Bed is de perfecte manier om de Afrikaanse nacht mee te maken.

Mukokoteni,  Loisaba Wilderness | Kenia

‘Mukokoteni’ is de naam van dit uniek vormgegeven sterrenbed, dat op een handgemaakte houten platform staat. Loisaba Wilderness ligt net naast de evenaar en kent om deze reden de mooiste nachtelijke luchten. De Mukokoteni Starbeds hebben een gemeenschappelijk gedeelte met een gezellige eetzaal, zitkamer en houten terras. Loisaba Wilderness bevindt zich tussen een rotsblok in een van de oostelijke valleien, met uitzicht op de Kiboko Watehole. Een echt Afrikaanse culturele ervaring, dat je nog eeuwig bijblijft.

Bangkok Tree House | Thailand

Gasten van dit eco vriendelijk verblijf kunnen slapen op een stijlvol bamboedek, dat zo’n zeven meter boven de grond hangt. Omgeven door de Mangrove bossen en vrij uitzicht op de lucht boven je. Neem daarbij een overheerlijk huisgemaakt fruitijsje en je komt compleet tot rust. Deze accommodatie is wel voor de échte avonturiers: er zijn geen wegen voor auto’s die naar het Bangkok Tree House leiden. De locatie is alleen te voet, per fiets of per boot te bereiken. Daarnaast douche je met een eco vriendelijk systeem: het water wordt opgewarmd door de zon.

Sounds good, right?

Foto: Bangkok Tree House

Cabriolet Suite in L’Albereta, Erbusco | Italië

Eén druk op de knop en het dak wordt geopend, amore a prima vista. In deze speciale kamer heb je een prachtig uitzicht op de hemel. Daarnaast kijk je vanaf het balkon uit op de omringende wijngaarden en het meer van Iseo. Een marmeren badkamer met een massagebad maakt het plaatje compleet.

Enjoy your stay!

Tinyeleti Treehouse in Lion Sands Game Reserve | Zuid-Afrika

Midden in de wildernis van het Lion Sands Game Reserve in Zuid-Afrika ligt het Tinyeleti Treehouse pareltje verscholen. Een stijlvol ingericht 50 m2 groot dek waar je onder de sterrenhemel slaapt en in de verte de leeuwen hoort brullen. Het verblijf ligt namelijk middenin een leeuwenreservaat.

Zero real estate, Zwitserse Alpen | Zwitserland

Wellicht herinner je het Null Stern Hotel van de Zwitserse conceptkunstenaars Frank en Patrik Riklin en hun partner Daniel Charbonnier nog wel. “Het eerste nulsterrenhotel ter wereld”, werd een groot succes. Daarom hebben zij het idee nog verder gedrongen tot het concept: zero real estate. Op basis van deze ideeën werden er drie hotelkamers zonder muren en dak geopend in het Zwitserse alpengebied Wildhaus, Toggenburg. In slapen vallen met het geluid van de koebellen met omliggende weiden als uitzicht. Afgelopen zomer is het hotel helemaal volgeboekt geweest, en wederom was er spraken van een succes. Hopelijk komt er daarom nóg een vervolg op het concept: zero real estate. Voor nu kunnen we alleen dromen door de foto’s te bekijken…

Foto: Toggenburg

Outcrop Open Air Room, Kagga Kamma Nature Reserve | Zuid-Afrika

Tip voor je huwelijksreis: de Outcrop Open Air Room in Kagga Kamma. Deze accommodatie is speciaal ontworpen voor pasgetrouwde stellen. In een afgelegen toevluchtsoord, omgeven door rotsachtige bergen en uitgestrekte ongerepte natuur maakt het de perfecte locatie voor jullie tortelduifjes avontuur. Deze plek biedt je een prachtig uitzicht, frisse lucht en geen vervuiling. Absolute rust, een spectaculair landschap en alle luxe om ultiem te genieten. Zo is er een spa en zijn er diverse tours. Enjoy!

Foto: Kagga Kamma

La Terraza Suite, La Valise | Mexico-Stad

La Valise maakt het verlangen om te slapen onder de sterren werkelijk met het bed dat zo de open lucht in kan worden gerold. Op de 3e verdieping van het La Valise hotel ligt deze luxe suite, voorzien van een kingsize bed en een geheel luxueuze inrichting. Met de filmprojector creëer je een romantische filmavond, in je bed met uitzicht op de stad. Dit wil je!

Foto: La Valise Hotels
Total
0
Share