Dit scheepswrak op Zakynthos is een must-visit

Griekenland is een enorm populaire vakantiebestemming en wij snappen wel waarom. Het land bevat alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie: zon, zee, strand, lekker eten en veel cultuur. Naast de bekende eilanden als Kreta, Rhodos en Kos, wordt Zakynthos de laatste jaren ook flink bezocht. Eén van de grote trekpleisters van dit eiland is het scheepswrak op Navagio Beach. Gelegen in een idyllische baai met azuurblauw water is het een paradijselijke plek die je een keer gezien moet hebben!

scheepswrak-zakynthos

Geschiedenis

Waar het scheepswrak precies vandaan komt is onduidelijk. Er gaan verhalen de ronde dat het schip is gecrasht op de onzichtbare rotsen, anderen zeggen dat het aan het ondiepe water lag of dat grote golven het schip te pakken hebben gekregen. Ook zijn er geruchten dat het schip is achtergelaten door smokkelaars die op de vlucht waren voor de Griekse marine. Wat het ook is geweest, sinds 1980 siert het schip Navagio Beach en is het in de loop der jaren uitgegroeid tot een populaire spot voor toeristen.

Bezoeken

Het scheepswrak ligt aan de noordwestkust van Zakynthos en is alleen per boot te bereiken. Er zijn vele excursies op het eiland te boeken die een bezoekje brengen aan Navagio Beach. Ook kan je het schip van bovenaf bewonderen. Vlakbij het dorpje Anafonitria ligt het Shipwreck Viewpoint, een klein platform op 300 meter hoogte. Vanaf hier kan je prachtige plaatjes schieten voor je Instagram, of gewoon van het uitzicht genieten natuurlijk 😉

En voor de echte durfallen is het ook mogelijk om van de kliffen te bungeejumpen. Hoe vet!

Grijp je kans

Het schip ligt inmiddels dus al een dikke 35 jaar weg te roesten, wat goed te zien is. Het scheepswrak verkeerd in zo’n slechte staat, dat het zomaar eens zou kunnen zijn dat ‘ie er binnenkort niet meer is. Opknappen lijkt ons geen optie, maar je weet het natuurlijk nooit, aangezien het schip het eiland enorm veel toerisme en dus geld oplevert. Toch zouden wij niet te lang wachten als je deze prachtige plek nog met eigen ogen wil zien.

scheepswrak-zakynthos2
Foto: Zakynthos Travel Guide
Total
0
Share