Reizen voor gevorderden; zo pak je het aan als een pro

Aangezien iedereen om de haverklap het vliegtuig in springt om de wereld te ontdekken, mag een ‘reizen voor gevorderden guide’ niet ontbreken. Checklists, visum, spuitjes, alles moet vlekkeloos verlopen. Gevorderden reizigers reizen besteden aandacht aan de planning. Als je je zaken op orde hebt, wordt de reis direct relaxter en heb je meer tijd om te genieten.

De reizen voor gevorderden guide

1. Vliegtickets boeken

Vliegtickets boeken doen we tegenwoordig niet meer samen met een medewerkster van een reisbureau, want online gaat dit veel makkelijker. Reisbureaus verkopen vaak totaalpakketten en wij willen graag de vrijheid om te doen wat we zelf willen.  Gevorderden doen dit door online naar de beste deals te zoeken en prijzen te vergelijken. Houd wel rekening met fluid pricing. Hierbij wordt de vraag naar bestemmingen bijgehouden en het aanbod plus prijs op aangepast. Last minutes zitten er niet meer in dus.

2. Inpakken doe je zo

Hoe clichématig het ook is, checklists zijn wel dé manier om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Zorg ervoor dat je genoeg kilo’s ruimbagage mee kan nemen, afhankelijk van hoeveel dagen je van plan bent op avontuur te gaan.

Ben tijdens het inpakken kritisch op jezelf. Hoe belangrijk is het dat je elke dag een keuze hebt uit verschillende shirts en ga je dat paar schoenen écht dragen? Uit ervaring weten gevorderden reizigers dat ze de helft vaak niet eens gebruiken. Een (e-)boek, powerbank, opladers en camera zijn essentials die niet mogen ontbreken in jouw handbagage.

reizen-voor-gevorderden-1

3. Voorbereiding

Voordat je met een of andere dolle hondenziekte thuis komt, zorg je ervoor dat je netjes al je spuitjes haalt. Vaccinaties zijn een must in bepaalde landen en je kan vooraf makkelijk online checken welke je nodig hebt. Soms moeten de vaccinaties ruim van tevoren geregeld zijn, dus het is een goed idee om ook dit vooraf in te plannen. Ook altijd handig om te checken of je een visum nodig hebt voor je bestemming. Het zou namelijk zonde zijn als het hele feestje niet doorgaat, omdat je niet de juiste papieren hebt.

4. Geld

Om in het buitenland je uitgaven bij te houden, zijn er allerlei apps waarmee je de valuta makkelijk om kan rekenen. Het is bijzonder zuur als je te weinig geld bij je blijkt te hebben of onverwachte kosten moet dekken. Vooral handig voor landen als Indonesië, waar je vaak met duizenden Rupiah moet afrekenen en je werkelijk geen idee hebt wat het kost.

Een Flying Blue – American Express kaart aanschaffen is zeker een aanrader. Super handig en je aankopen zijn zelfs verzekerd! Een leuk extraatje is dat je met deze kaarten je uitgegeven euro’s spaart in Flying Blue Award Miles. Dat betekent nóg vaker op reis!

5. Reizen in stijl

Reis je zo vaak dat het luchtvaartpersoneel je begint te herkennen? Neem dan een vluchtabonnementBrussels Airlines heeft het allemaal goed geregeld voor de reizigers die vaker gebruik maken van hetzelfde traject. Met een abonnement vanaf €699,- kan je namelijk zes keer in een bepaalde periode naar dezelfde bestemming reizen.

Voor lange vluchten, voornamelijk voor de heren die tijdens deze vluchten met de knietjes hun neus aan kunnen raken, zijn er genoeg oplossingen. Comfort seats of extra beenruimte bijboeken kan namelijk makkelijk. Daar betaal je wel wat meer voor, maar hé, dan heb je ook wat. Ben je een frequente vlieger? Dan kan je met bijvoorbeeld de Flying Blue – American Express Card sparen voor gratis upgrades.  Of wat dacht je van relaxen in luchthaven lounges? De Gold of Platinum kaarten van American Express bieden allebei de mogelijkheid tot gratis toegang tot luchthaven lounges

reizen-voor-gevorderden-2

6. Kiekjes voor de thuisblijvers

Het is natuurlijk heerlijk dat thuisblijvers weg zitten te kwijlen bij jouw mooiste kiekjes Maar foto’s zijn natuurlijk ook tof om zelf later herinnerd te worden aan je reis. Een goede en lichte camera is een pré, want die smartphones met selfiesticks en iPads… Liever niet. 

Multifunctionele camera’s die al jouw foto’s en filmpjes vast kunnen leggen zijn eigenlijk ideaal, het liefst met Wi-Fi. Zo hoef je niet te strijden met allerlei aparte cameratassen of snoertjes die met elkaar vervlochten zijn. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt op je telefoon of laptop, want dan kan je al je kiekjes makkelijk overzetten. Niet alleen fijn dat je elke dag heel social media vol kan gooien met de meest absurde foto’s, maar ook fijn als back-up.

Extra tip: check Polarsteps, een handig dagboek-achtig platform waar je je reisfoto’s en -herinneringen makkelijk kan bijhouden!

7. Jetlags verslaan

We zullen maar gelijk met het fantastische nieuws beginnen: vrouwen hebben vaker last van jetlags dan mannen. Minder leuk voor je vriendin, maar daar kan jij helaas niks aan doen. Of toch wel? Je kan namelijk van tevoren je slaapritme al aanpassen op de tijdzone van je bestemming. Ook kan je ervoor kiezen om in de middag al aan te komen, waardoor je sneller kan acclimatiseren en een goede nachtrust te pakken hebt. De tijd aanpassen op je telefoon en horloge werpt zelfs zijn vruchten af. And last but not least, drink voor en tijdens je vlucht veel water. In het vliegtuig droog je snel uit en dat komt je jetlag niet ten gunste.

Ga je een hele korte reis tegemoet, bijvoorbeeld een zakenreis, dan kan het interessant zijn om zo min mogelijk in het een ritme te komen. Natuurlijk heb je daa

r tijdens je verblijf wat meer last van, maar je bent me dankbaar als je terugkomt. Door alle indrukken in het buitenland heb je overigens minder last van een jetlag, dan wanneer je dit thuis moet verwerken. Blijf uit de buurt van (dag)licht! Blijf overdag zoveel mogelijk binnen of draag in ieder geval een zonnebril. Eet op de tijden van het thuisfront en ook hier geldt: drink veel water. Op deze manier houdt je lichaam zoveel mogelijk je oude ritme vast en dat ga je merken bij terugkomst!
Total
8
Share