Ontdek Costa Rica in stijl vanuit jouw luxe prive lodge

Pura vida! Dat is het leven in Costa Rica. Van prachtig wildlife tot een overdaad aan outdoor activiteiten, heerlijk vers eten en de beste koffie. Misschien hebben we je in het eerste artikel ‘Pura Vida’ al kunnen overtuigen om naar Costa Rica te gaan? Zo ja, check dan sowieso dit hotel. El Silencio Lodge & Spa is de perfecte eco-luxury bestemming van Costa Rica en wordt niet voor niets regelmatig gekozen als perfecte honeymoon bestemming.

Warm welkom

El Silencio Lodge&Spa ligt midden in de natuur, in Bajos del Toro, op ongeveer twee uur rijden van San Jose. Inmiddels bestaat de Lodge&Spa acht jaar. Maar daar zie je nog weinig van. Het hotel wordt piekfijn verzorgd. Net als de gasten, daar wordt tot in de puntjes voor gezorgd. Het begint al bij aankomst. Na een vriendelijk begroeting door de host, worden je spullen alvast naar jouw eigen privé lodge gebracht, terwijl jij eerst bij de open haard in de lobby geniet van een heerlijke cocktail. Vervolgens is het tijd om je even terug te trekken in jouw luxe stulpje. En daar wil je graag even vertoeven, geloof me!

Pure luxe

Iedere lodge is uitgerust met een ruime slaapkamer, inclusief gigantische hoekbank en minibar, een waanzinnige badkamer, een patio met schommelstoelen én een eigen jacuzzi. ’s Avonds is het heerlijk toeven in het moderne restaurant. Je kunt er kiezen uit een uitgebreide kaart met de lekkerste gerechten vol zelf verbouwde ingrediënten. Terwijl jij in het restaurant je buik rond eet, worden de kamer en jouw bed voor jou op temperatuur gebracht met een kacheltje en een kruikje. Na het tafelen kun je dus zo je kingsize bed vol über zachte kussen en lakens in duiken. Dat is gegarandeerd prinsheerlijk slapen.

Connect en disconnect

Misschien wel het beste van dit resort is dat het kindervrij is. Je kunt er dus helemaal tot rust komen. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat WiFi alleen beschikbaar is in de lobby en dus niet in de lodges. Voor een enkeling een minpunt, maar zie het zo: je kunt echt helemaal disconnecten met het dagelijkse leven en connecten met jouw gezelschap en natuurlijk de natuur. Want daarvoor ben je nu eenmaal in Costa Rica. Om je nog een extra handje te helpen met relaxen kun je bij de spa genieten van heerlijke massages terwijl je partner een yogales volgt. Of je gaat gewoon voor een van de uitgebreide hikes naar de watervallen of een afdaling via de ziplines die het resort rijk is. Het kan allemaal bij El Silencio.

Sustainable excellentie

El Silencio biedt volop luxe voor haar gasten, maar ook de Costa Ricanen worden niet vergeten. Het resort doet veel aan social responsibility. 85% van de medewerkers komt uit Bajos del Toro. Onder begeleiding van ervaren staff krijgen deze locals een opleiding en doen ze uitgebreide werkervaring op. Ook is er een special school program voor de kinderen uit de buurt. Het resort zorgt dat het drinkwater voor de hele omgeving wordt gezuiverd, kweekt haar eigen eten en biedt tours aan naar de lokale winkels. Het hotel is dan ook onderscheiden met allerlei groene certificaten en awards.

Total
1
Share