Plaatsen in Griekenland die je moet bezoeken voordat ze te toeristisch worden

Zonnige dagen, ongerepte stranden, betaalbare opties en natuurlijk een schat aan oude, beschermde monumenten zijn een paar redenen waarom je Griekenland ooit zou moeten bezoeken. Een aantal vliegtuigmaatschappijen spelen hier ook mooi op in door hun vliegroutes uit te breiden naar een aantal minder bekende plekken in Griekenland. Ga voor de slimme zet en bezoek deze steden eens voordat ze te toeristisch worden en net zo populair worden als Santorini of Mykonos.

8 plaatsen in Griekenland waar je geweest moet zijn

Lesbos

Het groene eiland de het Noordelijke Egeïsche zee, ook wel Mytilini genoemd, is nog gespaard gebleven van het massatoerisme. Hij heeft zijn authentieke charme en natuurlijk schoonheid behouden. Het eiland is perfect voor natuurliefhebbers, strandgangers, wandelaars en fietsliefhebbers. De gastvrije bevolking met zijn heerlijke keuken zorgt ook voor een onvergetelijke ervaring. Het eiland is zeker de moeite waard om te bezoeken voordat het een zomerhotspot wordt voor al het toeristische gepeupel.

Tinos

Deze plek begint steeds populairder te worden door zijn witgekalkte dorpen en witte stranden. Het is een charmant eiland dat zich in de schaduw van het naburige eiland Mykonos bevindt. Het wordt gezien als een pelgrimsoord voor de kerk van de Maagd Maria. Het begint ook steeds meer een thuisbasis te worden van verschillende festivals die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Hierbij heb je het Tino-Festival, maar ook festivals die gewijd zijn aan jazz en wereldmuziek. Er is zelfs elk jaar een visfeest in augustus waarbij de lokale bevolking en bezoekers bij elkaar komen om simpelweg te vissen op het strand.

Galaxidi

Deze populaire badplaats heeft zichzelf lang schuil kunnen houden maar door zijn aantrekkingskracht van neoklassieke herenhuizen, stille havens en de vredige stadssfeer, heeft dat toch de massa kunnen bereiken. Tot 1963 was het zelfs zo dat je het eiland alleen maar per boot kon bereiken. Het eiland heeft toch zijn charmes van vroeger kunnen behouden en is perfect voor een weekend weg. Galaxidi is maar 20 minuten gelegen van Delphi, waardoor dat een mooie kans biedt om de buurt te verkennen.

Karpathos

Dit plaatsje tussen de eilanden van Rhodos en Kreta, is eigenlijk afgeschermd van het massa toerisme dankzij de afgelegen locatie. Ook al heeft het zuidelijke deel van het eiland bogen op strandresorts en hotels, toch zijn de binnen- en Noordkust vrijwel onaangetast. Het biedt een plek om ontspanning te zoeken bij het kristalheldere water, prachtige stranden en baaien, pittoreske dorpen en bevat het eiland een schat aan wandelpaden.

Skiathos

Dit eiland, gelegen in het Noordwesten van de Egeïsche Zee, biedt een heerlijke ontspannen sfeer aan waarbij traditionele dorpen te vinden zijn. Het biedt daarnaast een dynamisch nachtleven en veel bezienswaardigheden om te bezoeken. Als je een beetje klaar bent met het eiland, stap je zo op een veerboot om de zustereilanden Skopelos en Alonissos te bezoeken.

Preveza

Preveza ligt vlakbij de Ionische Zee, in de regio Epirus. Het is een prachtig stadje op het vasteland waarbij het kilometerslange stranden bevat. Hij heeft een charmante sfeer door de smalle straten en met bougainville bedekte huizen. De zomeravonden zijn bedoelt om een goede avondwandeling over de haven te doen.

Ikaria

Het heeft eigenlijk de bijnaam “The New York Times”. Deze bijnaam heeft het eiland gekregen omdat dit de plek is waar mensen bovengemiddeld oud worden. Je zult een 95-jarige vrouw kunnen tegenkomen die nog haar eigen hotel runt. Met zijn prachtige natuur wint Ikaria de populariteit onder de Grieken. Hier wordt ook elk jaar het beruchte feest Panigiri neergezet waar bezoekers naar het gebied trekken. Als je dus voor rust wilt gaan, moet je niet rond 15 augustus gaan.

https://www.instagram.com/p/BgcIkXmnXeF/?taken-by=aegeanlovers

Astypalaia

Met zijn krijtwitte huizen, laat het lijken alsof alle bezoekers gewoon harstikke smerig zijn. Dit is vooral een eiland die dient als een rustplaats en veel ontspanning biedt. Met verleidelijke standen en baaien, groene en weelderige valleien en pittoreske dorpjes zal je meteen verliefd worden op het eiland.

Total
1
Share