6 Reisbestemmingen waarvan je het bestaan niet af weet

De wereld is te groot om allemaal in één leven te aanschouwen, waardoor er plekken zijn waarvan je niet eens wat dat ze bestaan. Je zal ons vast en zeker iets kunnen vertellen over Barcelona, de Côte d’Azur of zelfs de Malediven. Deze bestemmingen zijn wereldwijd bekend, waardoor de kans groot is dat je deze plekken sneller aandoet. Tótdat je inziet wat voor reisbestemmingen er zijn waar je nog nooit eerder van gehoord hebt. En geloof ons: sommige van deze plekken zijn dichterbij dan je denkt.

6 Bestemmingen die je waarschijnlijk niet kent

1. Popeye Village – Malta

Van oorsprong is dit een filmset voor de film Popeye uit 1980, maar vandaag de dag is het een klein attractiepark. Waan jezelf op de filmset van Popeye door de oude, robuuste houten huisjes te bezoeken. Naast dat het park een openluchtmuseum is, kun je hier ook het water op.

De film is geproduceerd door Walt Disney en Paramount Pictures. Robin Williams speelde ‘Popeye’ in de film. Ondanks dat de reacties op de film wisselvallig waren, is de filmset vanwege de ligging in tact gebleven. Ben wel op je hoede voor een toeristisch tintje: de kans is aanwezig dat families ook een bezoekje aan dit park brengen.

2. Huacachina – Peru

Midden in de zandduinen van Peru ligt een oase, je weet wel: zo eentje die je alleen in tekenfilms dacht tegen te komen. Niets is minder waar, want de Huacachina oase is omringd met palmbomen. En nu helaas ook met huizen, maar dat doet gelukkig niets af aan de foto’s.

3. Dongchuan Red Land

De uitgestrekte terrasvormige velden in Dongchuan, China, zijn bijzonder te noemen. De velden hebben een ongewone bruin-rode kleur. Deze kleur ontstaat door het ijzer en koper in de grond. Het gebied heeft een warm en vochtig klimaat, waardoor het ijzer oxideert. Door de jaren heen heeft het ervoor gezorgd dat de grond deze aparte kleur heeft aangenomen.

onbekende reisbestemmingen

4. Las Lajas

De Las Lajas-basiliek staat in Colombia en is gebouwd in een kloof waardoor de rivier de Guaitara stroomt. Hier kun je niet alleen genieten van het weelderige landschap en watervallen, maar ook van de neogotisch architectuur. De buitenkant is bruut, maar ook het interieur mag er zijn. De basiliek is gebouwd tussen 1916 en 1949, en heeft een kapel uit de 19e eeuw vervangen.

onbekende reisbestemmingen

5. Namaqualand

Dit meer dan 900 kilometer lange gebied tussen Namibië en Zuid-Afrika, vult zich ieder jaar met oranje en witte madeliefjes. Normaal is dit een droog gebied waar niks groeit, dus het beeld wat je daar voor je kiezen krijgt is surrealistisch te noemen.

onbekende reisbestemmingen

6. Marble Grotten

Dit grottennetwerk ligt op een schiereiland dat grenst aan het General Carrera meer in Chili. De ‘grotten van marmer’ lichten blauw op doordat het omringd wordt door mineraalrijk water. Al zo’n 6.000 jaar jaar beuken de golven tegen de rotsen aan, waardoor ze glad zijn geworden.

Total
18
Share