Off The Map met je reet in een frozen lake het noorderlicht bekijken

CREDITS: Christine Corry / Getty Images

Een reisje naar het noorderlicht is vrij cliché en staat bij iedereen op de bucketlist. Maar hoe cliché het ook mag zijn, het is natuurlijk niet voor niets zo. Daar is een reden voor: het is werkelijk prachtig.

Off the Map bied je de mogelijkheid om op reis te gaan naar Rovaniemi in Finland. Het in Engeland gesitueerde reisbureau laat je echter een unieke reis boeken. Kies daarom alvast een datum uit waarop de lucht helder en open is. Je gaat namelijk toeren door Finland en komt uit bij een suite in het Arctic Treehouse HotelDaar hebben ze een high-quality pak voor je klaar liggen dat je moet beschermen tegen de kou. Want je gaat namelijk van het noorderlicht genieten ín een ijsbad!

Off the MapOff the map

Vervolgens kun je rustig gaan voorbereiden om de kou in te gaan. Het helpt waarschijnlijk als je een paar keer diep ademhaalt en nadenkt waarom je het ook alweer doet. Ook is het slim om even ons interview met Wim ‘The Iceman’ Hof te lezen. En dan ga je ervoor. Je wilt immers met een beter verhaal thuis komen dan je vriendenDus neem die duik en probeer er van te genieten. De ervaring zal de pijn overrulen en zal je de rest van je leven niet meer vergeten!

Rondreis Finland

Het ideale reisje bestaat uit een rondreis door Finland en zelfs een stukje Lapland erbij. Het kijken naar het noorderlicht is namelijk niet het enige dat toeristen naar het noorden van Scandinavië lokt. Zo kun je er naast drie uur dobberen en naar de lucht staren nog veel meer doen. Denk aan een lange trip met van die prachtige sled dogs. Mocht je het daar niet warm van krijgen, dan heb je nog een geluk. Het dorp Rovaniemi is de thuishaven van de Kerstman. Dus daar kun je vast wel even op bezoek om op te warmen met wat warme chocomel met rum. Er hangt daarnaast een heerlijke wintersfeer in de lucht en in de zomer kun je er prachtig wandelen. Trek dan ook een aantal dagen voor je trip uit want floating in a frozen lake is in een dag te doen en kost je maar €92!

 

Off the Map

Off the Map

Total
4
Share