Myvatn Nature Baths – IJsland

Alweer een tijdje geleden was ik met Icelandair in IJsland. Denk je aan IJsland dan denk je aan geisers, rauwe natuur en last but not least: thermaalbaden. In tegenstelling tot veel anderen ben ik niet bij het welbekende Blue Lagoon geweest, maar bij de Mývatn Nature Baths.

Alleen de trip naar Mývatn toe is al de moeite waard. Wij vertrokken vanaf Akureyri richting Mývatn. Wat een schoonheid heeft dit land. Na elke 10 minuten autorijden lijk je in een ander land terechtgekomen te zijn. Van grauwe ‘Game of Thrones’-achtige landschappen tot uitgestrekte vlakten met naar zwavel ruikend en borrelende water. Onderweg kom je ook langs het enorme Godafoss, een indrukwekkende waterval waar je absoluut moet stoppen.

Na deze mooie trip kom je aan bij Mývatn. Je kleedt je om en je rent (want het is koud!) naar het trapje van het bad toe. Dan dompel je jezelf onder in het thermaalbad dat tussen de 37ºC-40ºC en je geniet van de rust en het uitzicht.

Tip: ga later op de dag. Na een actieve dag is er niets beters dan even lekker ontspannen. Daarnaast is deze locatie nog veel mooier tijdens een ondergaande zon!

Myvatn Nature Baths vs Blue Lagoon

Het meest bekende geothermische bad  in IJsland is toch wel Blue Lagoon. We spraken al eerder over de 10 natuurlijke baden die je bezocht moet hebben. Blue Lagoon is enorm groot en ligt dicht bij Reykjavik en het vliegveld. Ideaal dus als je niet zo lang in IJsland verblijft en toch veel wil zien. Het nadeel daarvan is, is dat het om die zelfde reden ontzettend druk kan zijn.

Heb je wat meer tijd in IJsland en doe je ook het noorden aan? Dan kun je beter even je geduld bewaren en naar Myvatn Nature Baths gaan. Hoewel het water wat minder blauw is en het allemaal wat kleiner is maakt het uitzicht het meer dan goed. Wij waren er met de avondschemering wat een adembenemend uitzicht gaf. Daarnaast is het een stuk intiemer. Het was absoluut niet druk en het bad was met zo’n 20 anderen gevuld met 50% toeristen en 50% IJslanders.

Doe je het noorden van IJsland aan? Dan is Mývatn een must see!

30gdPRb - Imgur

Total
0
Share