10 bijzondere plekken die je ooit zou moeten bezoeken

CREDITS: Tom Grimbert

Er zijn talloze mooie plekken op aarde die je sowieso één keer in je leven gezien moet hebben. Bestemmingen die een plekje verdienen op de werelderfgoedlijst, die deel zijn van de Zeven Wereldwonderen of die je gewoon een keer móet zien. Denk aan de Nicaragua Watervallen, de Grand Canyon en de Chinese Muur. Maar er zijn nog talloze prachtige plekken die misschien iets minder bekend zijn, maar zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

De standaard plekken die je móet bezoeken op je bijzondere reis naar Azië, Amerika, Australië of China ken je wel. Ze zijn het ook vast en zeker waard om te bezoeken, maar laat je niet misleiden door de populariteit hiervan. Er zijn namelijk talloze andere plekken die net zo prachtig zijn, maar simpelweg minder bekend. Ook wij kunnen ze helaas lang niet allemaal benoemen, maar hier vind je een greep van de mooiste – iets minder bekende – plekjes op aarde die je zeker een keer moet bezoeken. Van de andere kant van de wereld, tot lekker dichtbij.

10x bijzondere bestemmingen waar jij nog niet aan had gedacht

1. Bagan, Myanmar

Bagan is een eeuwenoude stad in het midden van Myanmar. De stad bestaat uit meer dan 4000 Boeddhistische tempels en pagodes, waar je vanaf een wat hoger punt prachtig uitzicht op hebt. Sta vroeg op voor de mooiste zonsopgang overgoten in prachtig zonlicht én met prachtig uitzicht op een aantal luchtballonnen. Een plaatje.

Foto: Joel Sparks

2. Tamil Nadu, India

Als je aan India denkt, denken de meesten aan het noorden met prachtige paleizen en forten in Mogulstijl. Maar probeer eens te reizen naar de zuidelijke kant van dit prachtige land. De staat Tamil Nadu is namelijk zeer indrukwekkend met de meest kleurrijke Hindoetempels. Bezoek bijvoorbeeld de Sri Ranganathaswamy tempel of het Meenakshi tempelcomplex, dat zo groot is dat het wordt gezien als een ministad.

https://www.instagram.com/p/Bkacijsl0Zb/?tagged=madurai

3. Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni is met een oppervlakte van 10.582 vierkante meter (!) de op een-na-grootste zoutvlakte op de wereld. Het is een surrealistische, enorme, witte oppervlakte en terwijl het zonlicht erop weerkaatst, heb je het meest bijzondere uitzicht. Het mooiste is Salar de Uyuni tijdens het regenseizoen tussen december en april, dan ligt er een klein laagje water op het zout en reflecteert het als een spiegel. De hele omgeving lijkt te zweven!

Foto: Christopher Crouzet

4. Oia, Santorini, Griekenland

Iets dichter bij huis vinden we gelukkig ook prachtige plekken. Bijvoorbeeld het kleine stadje Oia op het prachtige eiland San Torini, in Griekenland. De idyllische huisjes en witte souvenirwinkeltjes, restaurants en cafeetjes maken het plaatje compleet. De meeste van deze gebouwen zijn op bijzondere wijze in de rotsen gebouwd. Vanaf hier zijn de mooiste zonsop- en ondergangen te zien.

Foto: Tom Grimbert

5. Havasu Falls, Arizona, Verenigde Staten

De Grand Canyon is absoluut een must see voor de reiziger in de Verenigde Staten. Maar om bij deze bijzondere plek te komen, moet je eerst een trektocht van ongeveer 18 kilometer door de Grand Canyon maken. Een flinke reis, maar wanneer je eenmaal in de prachtige blauwe waterval een duik neemt, is het de wandeling helemaal waard.

https://www.instagram.com/p/BWfvujqlxlj/?tagged=havaufalls

6. National Park Torres Del Paine, Chili

Voor de avonturiers onder ons: het Nationale Park Torres Del Paine is absoluut worth a visit. Het is een prachtig, onbewoond gebied dat zich perfect leent voor mooie wandelingen of een avontuurlijke klim. Het Nationale Park bevindt zich in het zuiden van Chili en bestaat uit bergen, gletsjers, meren en rivieren.

Foto: Dirk Spijkers

7. Plitvice Meren, Kroatië

Nog een van de mooie plekken en dit keer ook weer iets dichter bij huis! In Kroatië vind je namelijk de Plitvice Meren, in het Plitvice National Park. Het park bestaat uit 16 grote, helderblauwe meren met ongeveer 90 watervallen. De natuur eromheen bestaat uit prachtig groen bos en veel wilde dieren, zoals beren en wolven. Het park leent zich voor de mooiste wandelingen.

8. Waitomo Caves, Nieuw Zeeland

De Waitomo Caves is een enorm grottenstelsel waarvan de helft nog niet eens is ontdekt. Wel gevonden is de bijzondere Glowworm cave: hier kan je met een bootje langs allerlei Stalactieten en Stalagmieten. Klinkt misschien saai, maar het is een prachtig zicht. Miljoenen gloeiwormen bedekken namelijk het plafond van de grot en hierdoor lijkt het alsof de Melkweg uit de hemel is gedonderd en zich heeft vastgeplakt aan deze grot.

https://www.instagram.com/p/Bg6t3TBFCoQ/?tagged=waitomo

9. Molokai, Hawaii

Een iets minder bekende plek in het mooie Hawaii is Molokaii. Het is eigenlijk gewoon een heel breed eiland waar water en groen elkaar ontmoet. Het eiland bevat tientallen watervallen, prachtige bossen, mooie ruïnes en geeft je een multi-dimensionale ervaring. Een keer iets anders dan wat je van Hawaii gewend bent.

Foto: Aishahillbilly

10. The Great Barrier Reef, Australië

Wellicht niet heel onbekend, maar absoluut een plek in dit lijstje van mooie plekken waard. Dit is namelijk de grootste koraalrif van de wereld en adembenemend mooi. Het bestaat uit meer dan 2.900 individuele riffen en 900 eilanden die zich uitstrekken over 2600 kilometer over een gebied van ongeveer 334.400 vierkante kilometer. Je kan er tijdens het duiken miljoenen vissen en ander soort leven zien. Het wordt ook wel het achtste Wereldwonder genoemd.

Total
1
Share