Dit zijn de 5 mooiste duikplekken op aarde

Steeds meer mensen ontdekken de wondere wereld onder water. Het halen van je duikbrevet in tropische vakantieoorden als Thailand, Australië of Indonesië is al jaren enorm populair. En wij snappen wel waarom. Het is de perfecte manier om de prachtige onderwaterwereld met eigen ogen te zien. Duiken op zich is al heel vet om te doen, maar hoe vet hangt natuurlijk af van de omgeving waar je duikt. Duiken in een vieze plas in Nederland is toch een stuk minder memorabel dan een duik in het helderblauwe water van een tropisch eiland. Waar je moet zijn voor de meeste adembenemende duik? Wij hebben het voor je uitgezocht. Dit zijn de mooiste duikplekken op aarde!

De mooiste duikplekken

#1 Rangiroa, Frans-Polynesië

Rangiroa is een koraaleiland dat onderdeel is van de Tuatomutueilanden in Frans-Polynesië. De enorm diverse onderwaterwereld maakt dat deze plek erg aantrekkelijk is voor duikers. Je vindt hier liefelijke anemonen, Nemo-visjes en andere kleurrijke waterdieren, maar ook verschillende soorten haaien, dolfijnen en met een beetje geluk bultrugwalvissen. Met name de Tiputa pass is erg geliefd onder duikers.

mooiste-duikplekken3

#2 Nasimo Thila, Malediven

De Malediven staan dankzij de paradijselijke natuur bij velen hoog op de bucketlist. Maar niet alleen boven water is het prachtig, ook onder water is enorm veel moois te zien. Voor duikers is de Malediven de hemel op aarde, want de archipel is voor veel bedreigde diersoorten een toevluchtsoord. Grote kans dus dat je hier visjes en andere waterdieren spot die je niet snel ergens anders tegen zal komen. Op ongeveer 45 minuten varen vanaf het eiland Baros vind je Nasimo Thali. Deze beschermde duikplek is ideaal voor de wat meer ervaren duiker.

Turtle

#3 Kaapstad, Zuid-Afrika

Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder een duik met de beruchte witte haai. De witte haai is de grootste roofvis ter wereld en leeft in alle grote oceanen, maar Zuid-Afrika is toch wel de thuisbasis van deze koning van de oceaan. Het beste kan je richting Kaapstad, waar je in een kooi de oceaan in kan. Zo kan je van heel dichtbij – maar toch op veilige afstand – de witte haai met eigen ogen bewonderen.

mooiste-duikplekken2

#4 Lanai, Hawaï

Dankzij de zeldzame onderwaterwereld en de prachtige grotten behoort Lanai met recht tot de mooiste duikplekken op aarde. In de grotten kom je diersoorten tegen die je nergens anders ter wereld kan spotten. Zeldzame octopussen, weekdieren en vissen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden, verschuilen zich hier. Met je duikuitrusting aan kan je afdalen in twee kathedralen, zoals de grotten worden genoemd, en je ogen uitkijken terwijl je door het zwarte koraal zwemt.

mooiste-duikplekken

#5 Great Blue Hole, Belize

Voor de kust van Belize ligt één van de bekendste duikplekken ter wereld; de Great Blue Hole. Dit diepblauwe, gapende gat is een onderwatergrot van 100 meter diep en 300 meter breed. Dankzij het helderblauwe water, kleurrijke koraal en de tropische flora en fauna, laat deze plek het hart van menig duikfan sneller kloppen. Duikexcursies in de Great Blue Hole gaan tot maximaal veertig meter diep en zijn helaas alleen weggelegd voor gevorderde duikers. Goed excuus om wat tripjes te plannen om aan je duikskills te kunnen werken.

mooiste-duikplekken1

Total
0
Share