Moderne boomhut in Costa Rica

Chillen in je moderne boomhut midden in de natuur van Puerto Carrillo de Hojancha in Guanacaste. Omringt door het prachtige land Costa Rica. Een ware luxepositie als je het ons vraagt. De boomhut is een ware chillplek en prima om dagenlang in te verblijven. Echter is het land zelf natuurlijk ook een pareltje die je eigenlijk niet wilt missen. Maar we snappen dat je liever thuis blijft als je deze boomhut tot je bezit hebt.

QBO3 Arquitectos heeft het ‘Tree House project’ om een toevluchtsoord te ontwerpen voor een client. Omringt door prachtige natuur en bijzonder netjes ingericht. Als je door de bomen het bos niet meer ziet kan je even afkoelen in het zwembad of de stad inlopen om het hoofd leeg te maken. Potverdorie, wat zouden we onszelf allemaal graag gelukkige eigenaar willen noemen van deze moderne boomhut. Helaas kon vroeger niemand dit soort kunstwerken in elkaar knutselen op de scouting.

tree-house-costa-rica11
Foto: Carlos Vásquez

Moderne boomhut

Naast een rustige en groene omgeving, is er ook een perfecte balans in het interieur aanwezig. Met oog voor detail is dit project gestart en van het eindresultaat had niemand durven dromen. Er is in het ontwerp rekening gehouden met de natuur, door zo min mogelijk bomen van het leven te beroven. In het midden van de leefruimte is ook een boom blijven staan, waar een lounge omheen is gebouwd. Dichter bij de natuur kan je het haast niet zoeken.

De warme kleuren van het interieur en het bos, in combinatie met het grijze pand passen als puzzelstukjes in elkaar. Er is veel transparantie gebruikt in het concept en zo ook in bepaalde wanden. Door de lichtinval van buiten krijgt het huis een toffe en dynamische lichtinval. Als je de plaatjes bekijkt zou je haast denken dat je de deur niet meer uit wilt, maar in het land is nog zoveel meer te beleven. Al met al een dikke tien voor dit project.

Foto’s: Carlos Vásquez

Total
6
Share