Vergroot je kans op een gratis upgrade naar eerste klas met deze tips

Je bent waarschijnlijk al helemaal klaar voor je vlucht naar een verre bestemming. De ultimate travel guide is je vast ook niet ontgaan. Daarin kwamen al een aantal zaken naar voren die gewoon on point moeten zijn voordat je vertrekt. In dit artikel lees je hoe je de kans op een upgrade naar de eerste klas vergroot…

Upgrade je vlucht

1. Eerste klas voor loyale vliegers

Frequent flyers zijn degene die bij een loyaliteitsprogramma gaan zitten. Dus als je dit leest en je vliegt vaak, dan zit je er waarschijnlijk al bij. Maar voor de rest van de wereld.. Join dat programma! Loyale klanten zijn de klanten die cadeau’s krijgen. En die beloning is soms in de vorm van een gratis upgrade. Stay loyal!

Eerste klas2. Suit up!

Oké. Comfortabel reizen is een absolute must. Stel je hebt een vlucht van 12 uur voor de boeg. Dan ga je al snel voor de meest comfortabele trainingsbroek in je kast. Maar je verkleint er wel je kansen mee! Besteed daarom wat aandacht aan je uiterlijke verzorging en kies bijvoorbeeld voor een pantalonDan vergroot je de kans dat ze jou vragen voor een upgrade. Je ziet er immers al first class uit dan!

3. Reis alleen

Het is misschien een stuk minder gezellig, maar er zitten zeker voordelen aan alleen vliegen. Het is een stuk makkelijker om even zonder schuldgevoelens te tukken. Daarnaast kun je ook rustig een boek lezen of film kijken. Je bent namelijk niet verplicht om jou reismaatje te vermaken. Het belangrijkste voordeel is echter dat het een stuk makkelijker is om één persoon te plaatsen in eerste klas.

Eerste klas4. Timing is key

Stel de vliegtuigmaatschappij heeft twee beschikbare plekken in de eerste klas. Je bent er vroeg bij en zit klaar om te boarden. De grondstewardess ziet je alleen zitten in een high class outfit en bijt even op haar lip. Damn, die man hoort op de eerste klas denkt ze. Grote kans dat ze een beschikbaar plekje aan jou afstaat. Een andere optie is natuurlijk dat je op het laatste moment aankomt. Als er meer mensen opdagen voor de vlucht dan verwacht is het namelijk even schrikken. Met een beetje geluk plaatsen ze de laatste reizigers (jij dus) in de eerste klas. Dat is natuurlijk wel een risico dat je moet willen nemen..

Vraag niet om een upgrade, het luchtvaartpersoneel weet heus wel dat je een gratis upgrade wenst.

5. Reis als een gentleman

De wereld opent zijn deuren voor een echte gentleman. Vervolgens houdt elke classy vent die deuren weer open voor anderen. Een glimlach en oprechte kindness zijn twee van de belangrijkste tools van een gentleman. Ga dus regelmatig small talk aan met grondstewardessen als je ziet dat ze tijd hebben. Wees je aardig en enthousiast over de reis, dan onthouden ze dat. Hierdoor is de kans groot dat hun gedachte naar jou gaan als er een plekje vrij komt.

6. Zorg voor een feestje

Kijk, het komt natuurlijk ook voor dat je met iemand samen reist. Om dan toch nog een upgrade te krijgen moet je creatief zijn. Naast een leuke outfit en een goede houding kun je bijvoorbeeld best een white lie vertellen. Je bent bijvoorbeeld een jaar samen, net getrouwd of toevallig jarig. Speciale gelegenheden zijn er om gevierd te worden. Hier hebben veel mensen een zwak voor, waaronder het personeel. Creëer je zo de juiste situatie en sfeer, dan is zo’n upgrade best te scoren. Doe je dit als een echte conman, dan staat de champagne voor je klaar!

7. Heb reële verwachtingen

Vliegen is uiteindelijk niemands favoriet. De een gaat daar beter mee om dan de ander. Maar met deze tips heb je de mogelijkheid om het een stuk aangenamer te maken. Voor jezelf, voor de werknemers en mede passagiers. Uiteindelijk wil iedereen genieten van een comfortabele reis. Bovenstaande tips zijn dan ook geen garantie op een gratis upgrade. Die kans is nou eenmaal vrij klein. Maar als het lukt, dan zit je gebakken.

Eerste klas

Total
0
Share