Koppel krijgt VW busje van weduwnaar, als ze beloofden geen avontuur uit de weg te gaan

CREDITS: IG @elisecook

Wie heeft niet de droom om z’n baan op te zeggen, een oude camper te kopen en op constante road trip rond de wereld te gaan? Dit koppel kreeg door de acties van een weduwnaar deze kans. Elise was via Instagram’s hashtag #vanlife verliefd geworden op de lifestyle die het met zich meebrengt en wilde er alles aan doen om hier ook maar een beetje van mee te krijgen. Op internet ging ze alle advertenties af op zoek naar een VW busje dat binnen het budget van haar en haar kersverse man, Domenic, zou passen.

Domenic, na eigen zeggen een typische workaholic en druk met het opzetten van zijn eigen bedrijf in de wijnsector, steunde Elise, maar een leven on the road was niet iets dat hij ambieerde op dat moment.

The opportunity

Op een dag vond Elise hét busje van haar dromen; Scout. De omschrijving luidde: “Een Westfalia campervan in prachtige staat, geen roest, een V6 Holden-motor die rijdt als een droom en sterk genoeg is om een caravan te slepen, een volledig origineel interieur en een eigenaar sinds het jaar dat ze in 1972 werd gemaakt.”

Máár: het busje was met $39.500 zeker zo’n $20.000 te duur. Tóch haalde ze Dom over om te gaan kijken. “Onderweg herhaalde hij wel 25 keer dat ze niet te hoopvol moest worden,” aldus Elise. Eenmaal aangekomen ontmoetten ze de Nederlandse Zuid-Afrikaan Peter Von Maltzhan, wie het beestje in 1972 nieuw op de kop heeft getikt en er goed voor heeft gezorgd ever since. Dit vond plaats vlák nadat hij zijn vrouw ten huwelijk had gevraagd in Duitsland. Kort na de bezegeling van hun huwelijk ging het stel op reis en zijn daar niet mee gestopt totdat ze 25 jaar geleden in Zuid-Afrika zijn gestrand om hun leven verder op te bouwen en een familie startte.

“Hij vertelde ons dat ze op plaatsen zijn geweest en dingen gezien hebben, waar menig reiziger jaloers van zou worden.” En het stel (vooral Elise) vertelden over hun dromen en dat ze het een mooie auto vonden, maar het nu gewoon niet konden betalen. Betreurd, maar met mooie verhalen gingen ze terug naar huis.

Een week later belde de verkoper op, of we toch niet nog een keer langs wilde komen. Elise: “Daar reden we, Dom herhaalde dat ik niet te veel moest hopen, want dit konden we gewoon niet betalen. En of ik alsjeblieft niet weer in huilen zou willen uitbarsten.” Peter vertelde het stel dat hij twee kopers had die hem de originele vraagprijs wilden geven, maar dat hij ze toch heeft afgewezen. “Waarom zijn we dan hier,” vroeg Elise. Hij zei dat het beide verzamelaars waren en hij niet wilde dat zijn prachtige busje stof zou gaan happen in een schuur. Dat hij zichzelf en zijn (inmiddels overleden) vrouw herkende in het pasgetrouwde stel. “Even heel serieus,” zei hij, “wat kunnen jullie dan wel betalen?” Dom reageerde en zei dat het hem speet, maar dat ze op dat moment echt niet meer dan de helft van de vraagprijs hadden liggen.

En toen vertelde de verkoper de ware reden waarom hij het stel nogmaals op en neer had laten komen: hij had gesproken met zijn dochters, die hij uiteindelijk heeft kunnen overtuigen dat de tijd gekomen is om ‘Scout’ te laten gaan. Daarnaast zei hij dat hij veel liever zou zien dat een jong stel stel avonturen zou gaan beleven in het VW busjes, zoals hij en zijn vrouw altijd gedaan hebben, dan dat hij zou wegrotten in een schuur. “Met tranen in z’n ogen zei hij dat hij het bod wilde accepteren, maar dat we één ding moesten beloven” Elise gaf aan dat ze alles zouden doen! Hij reageerde: “Jullie moeten beloven dat jullie er veel avonturen in gaan beleven en dat wanneer jullie kinderen hebben, dat jullie ze meenemen op vele, vele avonturen.”

Done deal.

The dream

In het flamingo-roze busje ging het stel naar huis en besloten samen om er veel mee op pad te gaan. Domenic kon veel vanuit het Volkswagenbusje werken, maar moest nog wel veel doen voor zijn wijnmakerij. Tot op een dag dat hij aan Elise vroeg: “Zullen we dit full-time gaan doen?” Je raad wel hoe ze antwoordde en zo geschiedde het..

Het stel verkocht hun huis en al hun spullen en vertrok naar de zuiderzon, Australië. Met twee mokken, twee borden en twee besteksetjes reizen ze in hun VW busje het hele continent af. Met de rest van de wereld in het verschiet!

Ondanks dat de twee al twee jaar lang niet op een eigen toilet gezeten of in een eigen douche gestaan hebben, zijn ze niet van plan snel te stoppen. Ze leven hun droom en komen hun belofte aan de oude weduwnaar na. Dit is toch gewoon goud? Én materiaal voor een zoetsappige film die je met je vriendin kan kijken op een brakke zondag!

Die film is er nog niet, maar ze zijn wél te volgen op Instagram. Ook zeker een aanrader.

Total
1
Share