Kajakken tussen de gletsjers

CREDITS: Compass Helitours

Zie Brits Columbia vanuit een ander perspectief! Begeef je op een helikoptervlucht door het spectaculaire Coast Mountains en geniet van een prachtig uitzicht terwijl je vliegt over de eindeloze bergen en valleien, watervallen die over granieten rotsen stromen, turquoise rivieren die zich een weg banen door de weelderige gematigde regenwouden. Je kan zelfs een paar berggeiten of elanden spotten. Net als je denkt dat het uitzicht niet beter kan, verschijnt de gletsjerbestemming slechts een paar minuten voordat je landt. Het kajakken kan beginnen!

Het kajak avontuur tussen de gletsjers

Elke lente beginnen de alpine en gletsjermeren langs de kustlijn te ontdooien. Dit onthuld zich dan in een helderblauw water, wat zo buitengewoon is dat je het eerst moet zien voordat je het gelooft. Het smeltwater volgt de contouren van de oever van het meer en geeft de illusie dat het een rivier is. In feite is het gewoon een plas met smeltwater.

Foto: Compass Helitours

Neem een moment om te genieten van de ware schoonheid van de ongerepte wildernis van Britisch Columbia terwijl je langs een meer ligt en je klaar maakt voor een ervaring uit je leven.

Je kan kiezen uit gletsjer-smeltwater kajakken of paddle boarding. Levendig blauw smeltwater is alleen beschikbaar vanaf juni. Zodra het ijs uit het meer is, zijn de beste tijden om het te bezoeken tussen eind juli tot en met september. Kajakken en paddle boarden zijn echter alleen beschikbaar tot het ijs zich terugkeert in oktober, meestal na het lange weekend van de Canadese thanksgiving.

De tour omvat een rondvaart van 60 minuten wat start vanaf de thuisbasis op het platteland van Abbotsford, inclusief gebruik van kajakken of paddle boards, vier uur op de locatie zelf, foto’s van de reis en een verfijnde gourmet, picknicklunch.

Om zo’n avontuur te beleven, mag je maximaal drie beste vrienden meenemen wat dan neerkomt op 1250 dollar per persoon, grofweg 1000 euro.

Total
1
Share