Hotel Emiliano biedt het beste uitzicht over het strand van Rio de Janeiro

Als je naar Rio de Janeiro reist, kan je niet om de weelderige natuur heen. De uitzichten van het Copacabana strand is zeker een ding waar je nooit moe van wordt. Hotel Emiliano biedt dit fantastische uitzicht zodra je bent ingecheckt, de hele dag door.

Hotel Emiliano geeft een waanzinnig uitzicht

Hotel Emiliano is ontworpen door Chad Oppenheim en Arthus Casas waarbij het project een van de mooiste uitzichten over het strand van Rio de Janeiro geeft. Terwijl het hotel omringd wordt door betonnen gebouwen uit de jaren ’50, zorgt de eenvoudige maar krachtige, ruimtelijk vorm van het complex ervoor dat het hotel opvalt.

Om het beste uit het strand te halen, terwijl de privacy van de gasten nog steeds wordt gewaarborgd, heeft het Oppeheim Architecture team samen met Studio Arthur Casas ervoor gekozen om de voorkant van het gebouw te bedekken met witte luiken die zijn doorboord met ruitvormige gaten. De weersbestendige panelen, ook wel cobogós genoemd, kunnen volledig worden geopend op het balkon, waardoor het aan de voorkeuren van de gast kan voldoen. In geopende toestand laten de panelen natuurlijk licht door het interieur stromen. In gesloten toestand bieden de panelen privacy zonder afbreuk te doen aan het licht, ventilatie of uitzicht.

De kroon van hotel Emiliano is het slanke zwembad met een glazen zijkant, die langs de bovenkant van het gebouw loopt. Hier kunnen zwemmens vanuit het water over het Copacabana strand kijken. Een restaurant achter het zwembad komt uit op een terras, ingericht met ligbedden en grote parasols.

Niet alleen het uitzicht zorgt voor een verbintenis met de stad. Ook op de begane grond van hotel Emiliano, direct naast de ingang, is er een bar geïnstalleerd waar de ontmoetingsplek voor zowel hotelgasten als de lokale bevolking is.

Het pand telt zo’n 90 kamers, verdeeld over 11 verdiepingen waarbij voorzieningen zijn zoals een fitnessruimte, een sauna, een spa, een restaurant en een privélounge die uitkijkt op de aparte binnenplaats waarbij tropische plantengroei te zien is.

Total
1
Share