Dit hostel in Tbilisi moet je echt een keer hebben bezocht

Overvolle kamers, slechte hygiëne en dronken backpackers. Denk je aan een hostel, dan zie je waarschijnlijk zulke omstandigheden voor je. Helaas is dit vaak ook de waarheid, maar de schone en hippe hostels zijn in opkomst. Wij waren afgelopen week in Tiblisi en sliepen in Hostel Fabrika.

Hier werden we toch wel even stil van. Check hoe het ook kan:

Hostel Fabrika, Tblisi

Multifunctional urban hotspot

Het hostel bevindt zich in het hart van Tbilisi. De naam van het hostel geeft misschien al een hint: het houdt zich schuil in een oude fabriek. Dit kan wat sfeerloos klinken, maar het hostel is juist op een prachtige industriële manier vormgegeven. Daarnaast is het gebouw van top tot teen beschildert met street art. Fabrika is vergeleken met de meeste hostels een gigant. Op een goede avond kunnen hier zo’n 400 reizigers overnachten. Het hostel wordt ook wel een multifunctional urban hotspot genoemd.

Het is dan ook gelijk duidelijk wanneer je binnenkomt: deze plek is enorm populair onder millennials en yuppen. Er zijn naast backpackers veel locals, zoals schrijvers, kunstenaars, muzikanten en jonge hippe gezinnen.

De kamers

Het entree is een grote lobby met designmeubelen en Perzische tapijten. Er zijn dag en nacht mensen te vinden en het is een gezellige plek om te drinken, werken of socializen. In tegenstelling tot de meeste hostels heeft Fabrika een WiFi-verbinding te vergelijken met die van NASA. Er worden hier drie type kamers aangeboden: de classic dorm vanaf €8 per nacht, een privékamer vanaf €40 per nacht en een volledig appartement vanaf €120 per nacht.

Het terrein

Het hostel bevindt zich op een multifunctioneel terrein, waar je zo ongeveer alles kunt vinden waar je als reiziger behoefte aan hebt. Er zijn meerdere barretjes, winkeltjes, eettentjes en kledingwinkels. Je kunt er spelletjes spelen en je haar laten knippen in de barbershop.

In de avond en dan vooral op vrijdag en zaterdag is het terrein goed gevuld. Er is overal wat te doen. Rond 02:00 sluit het binnenterrein de deuren en verplaatst het merendeel van het publiek zich richting het centrum om het nachtleven onveilig te maken.

 

Te doen in en rondom het hostel

Fabrika is ook een uitstekende plek om je ’s ochtends en ’s middags goed te kunnen vermaken. Zo zijn er vaak evenementen, lezingen of programma’s die je kunt volgen. Je moet dan ook oppassen dat je tijdens je trip in Tbilisi niet alleen maar in het hostel blijft hangen.

Vier ochtenden per week is er een free walking tour vanuit het hostel waarmee je alle hotspots van de stad ziet. Een goede manier om je vakantie in Tbilisi mee te beginnen aangezien je zo gelijk een goed beeld hebt van de stad. Dit hostel is dé perfecte spot, of je nou alleen reist, met een groep of bijvoorbeeld voor je werk. En als je hier niet verblijft in Tbilisi dan moet je het op z’n minst even gezien hebben!

 

 

Total
1
Share