Met ‘Tinder for Travel’ swap je huizen voor €1,-!

Alle 196 landen van de wereld bezocht hebben, dat is iets waar wij alleen van kunnen dromen. De jongste persoon die dit ooit gedaan heeft, wil meer mensen deze kans geven. Daarom heeft hij een app gelanceerd waar je voor heel weinig geld in huizen over de hele wereld kan verblijven. Dat maakt je (wereld)reisje toch nét iets toegankelijker.

De 29-jarige James Asquith is geboren in Londen en werkt tegenwoordig als bankier. Op 24-jarige leeftijd heeft hij 196 landen bezocht en hij is daarmee de jongste persoon die alle landen in de wereld heeft bezocht. Een leven waar velen alleen maar van kunnen dromen.

Holiday Swap

Om meer mensen te stimuleren te gaan reizen heeft hij de app Holiday Swap gelanceerd. Het concept is simpel: wanneer je op reis bent, kan je jouw huis inruilen tegen dat van iemand anders. Je ‘ruilt’ dus in principe je huis met andere mensen die ook op reis zijn. Het is een hulpmiddel om het voor mensen makkelijker en toegankelijker te maken meer te kunnen reizen.

‘Travel Tinder’

De app werkt heel eenvoudig. Gebruikers noemen het namelijk ‘huizen-Tinder’. Je ziet foto’s van het huis en swipet ‘ja’ of ‘nee’. In tegenstelling tot Tinder werkt Holiday Swap globaal in plaats van op lokale schaal. Dit betekent dat er accomodaties op staan in meer dan 40 landen, verspreid over 6 continenten. Genoeg keuze dus! Je kan er voor kiezen om je instellingen te filteren. Zo kan je gericht zoeken per land of bijvoorbeeld op ‘jong publiek’, ‘goede sfeer’, of ‘lekker weer’.

Net als bij Tinder is het de bedoeling dat je ‘matcht’ met iemand. Wanneer dit gebeurt, kan je met diegene chatten en de beschikbaarheid van de woning zien. Ook wordt de locatie ‘gepind’ op jouw digitale kaart. Zo heb je na een aantal ‘matches’ dus een kaart vol ‘pins’ met mogelijkheden om naar toe te reizen, of je nu voor een paar dagen, een week of een maand gaat. Je bekijkt welke pins beschikbaar zijn en kiest jouw ultieme bestemming.

holiday swap

Goedkoop overnachten

Asquith heeft de app gemaakt om meer mensen te stimuleren te gaan reizen. Daarom kost het ruilen van huis via Holiday Swap maar 1 pond, oftewel minder dan een euro. Gebruikers kunnen er voor kiezen borg te vragen, zodat mensen niet zomaar cancellen of misbruik maken van de woning. Deze borg is in handen van de organisatie, als derde partij. Zij storten dus de borg weer terug zodra alles goed is gegaan, om onderlinge ruzies te voorkomen. Verder zegt Asquith dat alle accounts handmatig gecontroleerd worden en de kans op nepaccounts dus heel klein is. Als een accommodatie niet voldoet aan alle eisen, wordt hij niet online gezet.

Investering

Holiday Swap lijkt bijzonder goed te lopen. Verschillende Amerikaanse technologiebedrijven, luchtmaatschappijen en reisorganisaties hebben al interesse in de app getoond. Toch zal Asquith het nooit verkopen, hij claimt namelijk dat hij het totaal niet voor het geld doet – maar puur om mensen te helpen meer te kunnen reizen. Hij wil met de app een online community opzetten van mensen die hun reiservaringen delen via social media, blogs, verhalen en uiteraard hun eigen huis.

Total
1
Share