Op deze brug word je letterlijk op handen gedragen

CREDITS: Amazing Things in Vietnam | Screenshot YT

In Vietnam, niet ver van de stad Da Nang, is in juni 2018 de Golden Bridge geopend. Reizigers kunnen hier vanaf nu een glimmende gouden brug bewonderen die wordt ondersteund door twee enorme stenen handen.

De Golden Bridge

De brug is te vinden in de omgeving van de stad Da Nang, aan de oostkust van het land in de Ba Na heuvels. Op een hoogte van 1.400 meter boven de zeespiegel wordt deze brug door twee reusachtige handen getild en dat geeft natuurlijk een bijzonder effect.

De brug is ontworpen door TA Landscape Architecture en is een investering van $2 miljard geweest. De gedachte gang achter deze fenomenale brug: de handen staan symbool voor de handen van God die een gouden draad vasthouden. Zeer spiritueel dus.

Vietnam heeft daarnaast de Golden Bridge gemaakt in hoop dat er nóg meer toeristen het land zullen bezoeken. Momenteel trekt Vietnam zo’n 1,5 miljoen bezoekers per jaar en dat moeten er dus meer worden. En ook al is de brug pas onlangs geopend voor publiek, het is nu al een groot succes.

Wij kunnen ons dan ook helemaal voorstellen dat jij tijdens je reis door Vietnam de brug ook even wil aandoen.  De reis naar de Ba Na Hills duurt ongeveer een uur vanaf het Da Nang International Airport (DAD). Dat is prima te doen, toch?

Total
0
Share