Dit koppel reist de wereld rond en krijgt er heel dik voor betaald

Alhoewel we niet ontevreden zijn met ons eigen leven is het ook wel eens gaaf om te zien hoe anderen hun leven inrichten. Zo zitten we nu eenmaal in elkaar. En wat is er dan mooier om kennis te maken met het leven van Jack Morris van Doyoutravel, die betaald wordt om op vakantie te gaan…

Doyoutravel? Yes They Do!

Het leven van Jack Morris zou zomaar een script uit een feelgood movie kunnen zijn. Een doodnormale Engelse jongen, uit de buurt van Manchester, die vroeger een passie voor skateboarden had. En niet onverdienstelijk, want hij had wat sponsors en heeft af en toe in een skateboard magazine gestaan. Tot hij op een gegeven moment gedurende het skateboarden zijn neus en knie brak, en een tijdje out of running was. Toen besloot ie om een nieuwe hobby te zoeken.

Carpet Cleaner

Omdat Jack na zijn middelbare school carrière nooit de moeite had genomen om zich te verdiepen in welke studie hij leuk vond besloot hij om maar gelijk te gaan werken. Als carpet cleaner! Dit heeft hij vijf jaar volgehouden en besloot dat het anders moest. Immers, na vijf jaar was nog steeds het hoogtepunt van zijn week om dronken uit het lokale dorpscafé te komen. Hij had zo’n 3000 pond gespaard en besloot een enkeltje richting Bangkok te boeken, met alleen een overnachting in een hostel voor de eerste nacht. Thats it. Na de gebruikelijke toeristische bezichtigingen te doen die iedere toerist/backpacker wel doet, begon zijn geld na enige tijd toch wel op te raken. Hierna kwam hij op het idee om zijn Instagram account te gebruiken om zijn reis te financieren.

2.3 miljoen volgers

En dat is dus aardig succesvol gebleken. Jack, die momenteel 26 jaar oud is, heeft momenteel 2.3 miljoen volgers en wordt benaderd door merken en toerisme bureau’s die hem inhuren om landen te promoten. Moet gezegd worden dat hij hier aardig secuur mee omgaat. Hij geotagged nooit de exacte plaats waar hij dat mooie shot genomen heeft, maar alleen de plaats. Hij beseft dat met zo’n grote achterban de plek waar hij is nogal eens heel populair zou kunnen worden, wat niet perse goed hoeft te zijn. En, als je dan echt geïnteresseerd is om die mooie locatie bezoeken kom je er met een beetje Googelen ook wel achter.

Hij heeft zijn vriendin Lauren leren kennen op de Fiji eilanden en woont momenteel samen met haar in Bali. Een van zijn leukere tips: als je echt een goede foto wilt maken, neem deze dan een uur na zonsondergang. Vaak is het dan rustiger en zijn foto’s nog goed na te bewerken.

En zijn meest favoriete foto:

Total
0
Share