De vier meest overschatte vakantiebestemmingen | Part 2

Wanneer je op vakantie gaat, wil je daar alles uit kunnen halen. Hierbij struin je het internet af om de mooiste plekken met elkaar te vergelijken. Er zijn natuurlijk genoeg plekken die je hebt bezocht waarbij het al je verwachtingen overtrof. Maar helaas zijn er ook de plekken waarvan jij bij jezelf dacht “Oké, dus dit is het?”. We willen je natuurlijk behoeden voor het laatste door de vier meest overschatte vakantiebestemmingen op een rij te zetten.

De meest overschatte vakantiebestemmingen

1. De toren van Pisa

Wanneer je een dagje met de auto naar Pisa gaat, is het eerste waar je je aan mag en kan irriteren, de lange file. Wanneer de file zich dan heeft opgesplitst in meerdere rijstroken, mag je een peperdure parkeerplek gaan vinden. Een paar honderd meter buiten het centrum geparkeerd te hebben, moet je eerst nog langs alle opdringerige souvenirverkopers. Als je die route hebt overleefd, kom je bij het niet meer zo scheefstaande gebouw als vroeger, omsingeld door toeristen die het gebouw terug proberen te duwen op foto’s. And that’s it!

2. Bondi Beach, Sydney

Veel wereldreizigers zien Sydney als een van de mooiste steden ter wereld. Met een mix van moderne architectuur en Victoriaanse gevels, de Harbour bridge en het wereldberoemde Operagebouw, mag dit ook gezien worden als een wereldstad. Daarnaast wilt iedereen het zogenaamde, exclussieve strand Bondi Beach bezoeken. Het strand in Sydney trekt elk jaar meer dan twee miljoen mensen naar zijn zonovergoten zand. Het is eigenlijk een van de must-see locaties in de Australische stad, maar wordt het door de inwoners gezien als een soort van toeristeninval in plaats van een prachtig strand waardoor we Bondi Beach ook mogen rekenen tot de meest overschatte vakantiebestemmingen. Dit is voor een groot deel te danken aan het groeiende aantal backpackers dat de locatie elke dag bezoekt, wat leidt tot de aanwezigheid van grote mensenmassa’s en afval dat zowel het zand als de straten vervuilt. Lokale voorzieningen zijn ook niet op voorraad en veel van de omliggende gebouwen zijn bedekt met lelijke graffiti, waardoor de algehele ervaring minder wordt. Daarnaast is het eten in de buurt van het strand, onwijs duur. Je kan dan het beste naar de nabijgelegen stranden zoals Bronte en Maroubra gaan die eigenlijk net zo eruit ziet als Bondi Beach, maar minder verstikt is met toeristen.

3. Time Square, New york

Wanneer je als toerist naar New York City gaat, is het eerste waar je aan denkt de Time Square. Maar waarom eigenlijk? Het enige wat men hier kan zien is een onwijs lange straat met grote lichten en billboards. Daarnaast komen de echte New Yorkers hier niet eens maar en bestaat de straat uit alleen maar toeristen. Je schuifelt een beetje met de massa mee waarbij je sowieso tegen een tiental mensen aan zult lopen. Er zal zeker een aantal keer een stop gemaakt moeten worden omdat de mensen voor je een selfie willen maken. Let daarbij goed op je spullen want door de mensenmassa liggen zakkerollers altijd op de loer. Daarnaast is het eten in de straat de grootste oplichterij, omdat de eigenaren denken dat de toerist toch wel eet. De prijzen zijn er dus onwijs duur en kan er een wachtrij staan van ongeveer een uur. Niet alleen bij de restaurant moet je wachten, ook bij de andere winkels staat er een rij voor de deur. Dus wanneer je voor de rust wilt gaan, is downtown New York zeker geen aanrader.

4. Loch Ness

Zelfs als je er heilig in geloofd dat het monster van Loch Ness zich hier bevindt, is deze plek niet plezierig om naar toe te gaan. Na een busreis van 3 uur vanaf Edinburg, kom je aan bij een meer waarbij het grootste deel van het gebied is ingehaald door winkels en attracties die koopwaar rondom de mythologie verkopen. Het is een meer zoals alle andere meren waarbij het niet heel spectaculair is om te zien. Daarnaast doet een drukke hoofdweg ten noorden van het meer de afbreuk aan de natuurlijk schoonheid van de locatie. Er zijn genoeg spectaculaire Lochs te vinden in zowel Engeland als in Schotland, waaronder Glencoe, die niet tot de meest overschatte vakantiebestemmingen behoren.

Total
5
Share