De meest elegante steden ter wereld die je bezocht moet hebben

Wat zijn de meest elegante steden ter wereld? Wat is elegantie? Iedereen gaat een ander antwoord geven op deze vragen. Dat maakt elegantie zo mooi, het is een ontzettend subjectief begrip. In dit onderzoek discussieerde 5.000 deskundigen over elegantie en dat leverde een shortlist van 80 steden op. Laten we je in ieder geval alvast vertellen dat de top tien Europees kleurt…

Wat is elegantie?

Het onderzoek heeft de definitie van elegantie opgedeeld in drie onderdelen. Die onderdelen bestaan uit mode, omgeving en betaalbaarheid. Wat al die onderdelen precies inhouden vindt je hier, maar het komt erop neer dat iedere stad punten krijgt. Aan de hand van die score wordt een stad beoordeeld op haar elegantie. Dankzij een rekensom is zo te zien welke stad het hoogste gemiddelde scoort. Simpel toch?

Voor Nederland zijn Amsterdam (12), Den Haag (62) en Rotterdam (63) vertegenwoordigd in de erelijst.

5. Florence

Op nummer vijf staat Florence. De stad is ook zeker een bezoek waard want je komt in een stad met prachtige en iconische architectuur. De cijfers van het onderzoek vallen helemaal op hun plek als je de stad een keer bezoekt. Het is een van de mooiste steden in Italië met prachtige villa’s en monumenten. Daar komt ook nog eens bij dat het een van de belangrijkste steden ter wereld was op het gebied van kunst en literatuur tijdens de renaissance. Dat heeft de stad allemaal intact gehouden waardoor je daar tot op de dag van vandaag nog van kunt genieten.

Elegante steden

4. Venetië

Venetië staat op plek vier en dat komt vooral vanwege haar famous grachten en gondels. De stad en haar lagune staat dan ook terecht op de Werelderfgoed lijst. Wat erg opvalt is dat er weinig modescholen zijn terwijl Italië bekend staat een zeer stabiele fashion style. Venetië toont die elegantie en style vooral tijdens Carnaval. Daar wordt veel tijd besteed aan het creëren van een sfeer en stijl met de meest uitbundige kostuums en maskers. Elk jaar verandert Venetië zo in een sprookje dat je bezocht moet hebben!

 

3. Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad is een van de meest nette steden ter wereld. Ook is Wenen ontzettend betaalbaar en doet het voor haar architectuur niks onder van de rest. Sterker nog, het is er prachtig! Daarnaast geven de journalisten de stad qua mode een hoog cijfer. Dat is tof, maar moet je daarom echt naar Wenen gaan? Nee, je gaat naar Wenen omdat het de stad van Sissi, opera, klassieke kunsten en Barok.

Maar Wenen is ook aan het uitgroeien tot een levendige studentenstad met bruisend uitgaansleven. Het valt misschien niet direct op, maar het nachtleven is er super. Vooral in de technoscene. Er komen daarnaast steeds meer leuke winkels en evenementen om te bezoeken. Met al die nieuwe energie is de stad ook steeds eleganter aan het worden en daarom terecht op de derde plek.

 

2. Londen

Als we het over elegantie hebben denken we persoonlijk niet direct aan Engeland. Tóch is de hoofdstad een van de meest stijlvolle steden van de wereld. De modescholen zijn er beter dan in Parijs, er zijn vele mode evenementen en iconische locaties om te bezoeken. Daarnaast weten we allemaal dat de Engelsen op de meest elegante manier hun mening kunnen verkondigen. Er is daar zelfs een speciale plek voor in Hyde Park. Daar staat een krat waar je op kan gaan staan en vertellen wat je overal van vindt.

Jup, vele andere steden in Engeland kunnen nog wat leren van de elegantie in Londen. Ahuhmm Newcastle

1. Parijs

Wanneer mensen aan elegantie denken roepen ze al snel Parijs. De stad staat terecht op nummer een bij de toeristen en experts. Zo is Parijs nog altijd de mode hoofdstad van de wereld. De gebouwen stralen een soort elegantie uit die in de nacht alleen maar meer tot zijn recht komt. Daarnaast doet de stad zijn romantische imago eer aan met verschillende monumenten. Denk aan een muur waar iedereen ‘ik hou van jou’ in zijn eigen taal schrijft of een brug waar iedereen zijn liefde ‘op slot’ doet. Dit soort plekken voegen wat extra credibility toe aan het cliché van Parijs. En wat is er nou eleganter dan openbaar je liefde verklaren?

Parijs staat terecht op nummer één, al kunnen na ons idee de Parijzenaren zélf nog wel wat leren op het gebied van elegantie…

Check hier de rest van de lijst en zie ook welke steden buiten Europa hoog gescoord hebben.

 

Total
1
Share