30 Amerikaanse bestemmingen, een onvergetelijke treinreis

Zie jij het wel zitten om meer dan 30 indrukwekkende bestemmingen zien binnen Amerika met slechts één treinritje? De NS is er niks bij. Amtrak’s Coast Starlight zet alle andere treinen namelijk buitenspel met dit bijzondere aanbod. Als elk treinritje zo in elkaar stak, zouden we het allemaal een stuk minder erg vinden om dit vervoersmiddel te kiezen.

Je begint met dit ritje in Seattle en eindigt in Los Angeles. Je kijkt je ogen uit bij het zien van Washington, Oregon en Californië. Bossen, bergen, valleien en de stille oceaan kom je tijdens dit reisje ook allemaal tegen. Wellicht is het vliegtuig sneller, maar veel meer dan wolken ga je niet zien.

Treinritje - 2
Foto: Amtrak

30 bestemmingen met één treinritje

Het treinritje duurt 35 uur, zonder tussenstops, en laat onder andere Seattle, Tacoma, Portland, Eugene, Sacramento, San Francisco, Bay Area, Santa Barbara en Los Angeles zien. Er komen een aantal nationale parken, bossen en andere prachtige natuurlandschappen voorbij. In de ‘observation car‘ kan je het landschap nog beter bekijken door de panoramische ramen, maar de normale zitplekken bieden ook genoeg zicht. Het leuke aan de ‘observation car‘ is dat je hier lekker sociaal kan doen met mede-reizigers. Iets wat we normaal liever ook niet graag doen, maar voor alles een eerste keer.

Nog een leuk extra feitje: dit treinreisje kost je slechts €97,-. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Op de inrichting is er niet heel zuinig gedaan. Elke passagier heeft genoeg ruimte tijdens dit treinritje. Eten hoef je zelf niet mee te sjouwen, dat kan je gewoon in de trein kopen. De echte luxe liefhebber kan er natuurlijk ook voor kiezen om een ‘Superliner Roumette‘ te boeken. Hierbij krijg je een eigen cabine met een bed. Ideaal, want ‘s nachts zie je toch geen drol. Dit grapje kost je wel iets meer, namelijk €325,-.

Treinritje - 3
Foto: Amtrak

 

Total
6
Share