Ciudad Perdida: The Lost City, Colombia. De ultieme jungle tocht.

CREDITS: Roadrebelz

The Lost City, of lekker op z’n Nederlands: de Verloren Stad. Het had zomaar de titel van een Bassie en Adriaan-film kunnen zijn, maar dit is by far de gaafste hike die Colombia te bieden heeft. Het wordt niet voor niets de ‘Machu Picchu van Colombia’ genoemd. Maar eerlijk, je moet wel een redelijke conditie én een portie doorzettingsvermogen hebben. Heb je dat? Trommel dan je maten maar op, want dit avontuur wordt het hoogtepunt van je reis.

Ciudad Perdida

De beste uitvalsbasis voor deze meerdaagse jungle tocht is Santa Marta. Een paar uur met de bus van het sprankelende Cartagena. Je kunt deze hike niet op eigen houtje ondernemen, dus je moet met een tour mee. Er zijn verschillende tour aanbieders, maar uiteindelijk loopt iedereen precies hetzelfde pad en is het verschil tussen de tours daarom niet zo groot. De prijs is overigens ook overal hetzelfde.

4 dagen trekking

Kies de optie voor 4 dagen. Dat is het snelst en het enige verschil met de vijf-daagse tour is dat je langer op een plek blijft. Je ziet dus niets meer, je hebt alleen meer rust. Je verzamelt met een hele groep in Santa Marta bij de tour operator, vanuit daar word je met een Jeep naar het begin van de hike gebracht.

Vervolgens ben je twee dagen lang door de jungle aan het ploeteren. Iedereen kan op zijn eigen tempo lopen. Gelukkig zijn er genoeg tussenstops waar de tour gidsen, die twee keer zo snel vooruit zijn gelopen, op je wachten met stukken meloen, bananen en andere snacks. Vergeet geen losgeld mee te nemen, want onderweg kun je soms eten en drinken kopen en geloof ons als we zeggen dat een Coca Cola nooit lekkerder gaat smaken na een hele dag lopen.

Je slaapt in kampen. Er is geen elektriciteit, geen douches en niks wat met luxe te maken heeft. Gelukkig is er bij elk kamp een rivier of meertje, zodat je na een dag wel een verfrissende duik kunt nemen. De avonden zijn kort. Na het eten gaat bijna iedereen naar bed, want de dag begint namelijk om 5 uur. Lees je dat goed? Jazeker. Om precies vijf uur in de morgen gaat de kruistocht in korte spijkerbroek weer vrolijk verder.

Op dag 3 is het dan zover. Het kamp waaruit je dan vertrekt ligt pal onder de Verloren Stad. De morgen begint dus met een flinke work-out in de vorm van honderden traptreden naar boven. Maar als je dan eenmaal boven bent, snap je waarvoor je het allemaal hebt gedaan.

Onderweg krijg je veel te zien van de inheemse stammen die nog steeds in dit gebied leven. Deze worden door de overheid beschermd, omdat zij het hele gebied waarin je loopt beheren. Een deel van het geld wat je voor de tour betaalt gaat regelrecht naar deze stammen. Naast een toffe hike die je niet gaat vergeten is dit ook echt een culturele ervaring.

Enjoy!

Total
0
Share