Cappadocie is de perfecte bestemming voor jou en je date

Afgelopen week waren we in Cappadocië. Een regio in Midden-Turkije die met name bekend staat om zijn prachtig ballonvaarten. Het was niet de eerste keer dat we er waren en het zal ook niet de laatste keer zijn, want wat een geweldig schouwspel is dit. Het viel ons gelijk op dat dit toch echt wel de perfecte bestemming is om je meisje mee naartoe te nemen.

Dit is waarom:

Next level daten in Cappadocië

Sprookjesachtig landschap

Cappadocië is een waardig lid van de Unesco werelderfgoedlijst. Als je het ons vraagt heeft Cappadocië een van de meest imponerende landschappen ter wereld. Het is een sprookjesachtige omgeving, waarvan wetenschappers denken dat het is ontstaat door een serie vulkaanuitbarstingen.

In het hart van Cappadocië vind je het National Park Göreme, wat bestaat uit talloze lichtgekleurde kegels. Door de eeuwen heen is hier een maatschappij ontstaan in ingebeitelde grotten. Dit klinkt luguber, maar door alle warme kleuren is dit onwaarschijnlijk mooi. Inmiddels zijn de grotten omgebouwd tot geweldige accommodaties en restaurants.

Het is moeilijk kiezen tussen al het moois wat hier aan accommodatie te vinden is. Wij raden het Elaa Cave Hotel aan. Een prachtig traditioneel ‘cave hotel‘ met geweldig ingerichte kamers. Hier overnachten zorgt gegarandeerd voor een unieke ervaring. Je slaapt dan wel in een grot maar wel een hele luxe en mooie. Het hotel beschikt over een ruim dakterras met uitzicht over de vallei waar je gegarandeerd je beste koffie ooit in de ochtend zult drinken.

Honderden luchtballonnen

De accomodaties zijn mooi, maar waarvoor je echt naar Göreme gaat zijn de bekende ballonvaarten. Elke ochtend bij zonsopgang stijgen in de vallei honderden luchtballonnen op. De ballonnen zweven uren rond boven de stad wat er prachtig uit ziet. Vanwege het uitgestrekte land en de warme rots en zandkleuren krijgt alles een rosé achtige gloed. De stad verandert letterlijk in een sprookjeswereld. Een ballonvaart boeken kost je €150. Dit kan je online doen, maar ook in een van de vele reisbureaus in het centrum. 

Planet Earth-waardige ervaring

Naast de luchtballonnen zijn er nog vele andere activiteiten die zeker de moeite waard zijn. Zo kan je een Defender huren en opzoek gaan naar wilde paarden. Dit is namelijk iets waar dit gebied ook om bekend staat. Decennia’s lang leven hier al enorme groepen wilde paarden. De beesten zijn niet makkelijk te vinden, maar als het je lukt heb je gegarandeerd een Planet Earth-waardige ervaring te pakken. Ook kun je een van de ranches bezoeken waar honderden van deze paarden te vinden zijn. De ranches bieden tochten op de paarden aan door het bizarre landschap en uiteraard tijdens de magische zonsop- en ondergang. 

Foto: elifkizilisik
Foto: elifkizilisik

Dining with a view

Naast de activiteiten kun in Göreme heerlijk eten en drinken. Wij zijn van mening dat eten nog lekkerder smaakt met goed uitzicht en in dat geval ben je in Göreme aan het juiste adres. Vele eettentjes hebben over bizar uitzicht over de vallei. Onze persoonlijke favoriet is het Nostalji Restaurant. Een goeie vibe, heerlijk eten en een magisch uitzicht. Heerlijk om je dag mee af te sluiten! Ook kan je natuurlijk op een van de vele rooftop bars je dag afsluiten.

Total
1
Share