Brody House: Boedapest’s Members-only club

Boedapest behoort tot de Europese steden die erg geliefd zijn voor een stedentrip. De stad bevat alle ingrediënten voor een geslaagde week cultuur snuiven; veel geschiedenis, mooie architectuur en een bruisend nachtleven. En dat allemaal voor een hele betaalbare prijs. Niet gek dus dat de hoofdstad van Hongarije zo populair is en daardoor bezig is aan een grote opmars. Een club die een groot aandeel heeft in deze culturele wedergeboorte van Boedapest, is de Brody House Group. Deze members-only club tovert oude panden om in creatieve en stijlvolle ruimtes voor hun leden. En die zien er waanzinnig uit!

Brody House Group

De Brody House Group is een exclusieve club in Boedapest. De club is in 2009 opgericht door William Grondier en Peter Grundberg om de creatieve scene in Boedapest te promoten en ondersteunen. Wat Brody House doet is eigenlijk simpel; ze creëren ruimtes voor hun leden en gasten waar creativiteit centraal staat. Inmiddels zijn ze in het bezit van een hotel, een kunstgalerij, een grote villa, appartementencomplex en de Brody Studios, waar members terecht kunnen voor allerlei activiteiten en een hapje en drankje.

‘One man’s rubbish is another man’s treasure’

Dat is het motto van de Brody House Group. Ze gaan dan ook graag aan de slag met voorwerpen en ruimtes die op het eerste gezicht niet interessant of mooi zijn. Onbenutte, misbruikte of verwaarloosde gebouwen toveren ze om in inspirerende plekken waar mensen kunnen wonen, werken of entertainen. Daarbij ontwerpen ze zelf het interieur en de meubels. En dat kunnen ze wel. Alle ruimtes zijn stuk voor stuk uniek en zien er fantastisch uit. De oude gebouwen zijn nog duidelijk terug te zien in de betonnen muren en het oude hout, maar het geheel straalt nu een moderne en stijlvolle vibe uit. We like!

brody-house-group4
Foto: Brody House Group
brody-house-group3
Foto: Laszlo Balkanyi
brody-house-group2
Foto: Laszlo Balkanyi
Total
0
Share