De beste activiteiten rondom Quito, Ecuador

Zuid-Amerika is hot, met name Colombia is populair onder de backpackers. En daar is alle reden voor. Maar voor de mensen die in dezelfde vakantie nét iets meer willen zien van dit schitterende continent, is Ecuador een hele goede kandidaat. Eén landje verder, maar een totaal andere wereld. De meeste mensen vliegen naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Daarom wat inspiratie voor activiteiten rondom deze geweldige stad.

Ecuador, ahora si!

Quito

De hoofdstad Quito is een stad waar je écht een paar dagen moet blijven. Loop door de gezellige straten waar van alles te zien en te beleven is. Vergeet bijvoorbeeld niet de gigantische kerktoren in het midden van de stad te beklimmen. Vanuit daar zie je een heuvel met een groot beeld die ‘s avonds mooi oplicht in het donker en door de hele stad te zien is. Geniet van het heerlijke en goedkope eten. En als je van uitgaan en een biertje houdt, zoals wij allemaal, dan kun je jezelf tot diep in de nacht vermaken!

De vulkaan Cotopaxi

Als je bent bijgekomen van die kater wordt het tijd voor actie, toch? De ‘Cotopaxi’ behoort tot ‘s wereld meest iconische vulkanen en mag daarom niet ontbreken op je lijst. Van kater naar krater dus. Het is lastig om hier zelf heen te gaan, maar via het hostel ‘Secret Garden’ in Quito kun je speciale all-inclusive tours boeken. De eigenaren van dit hostel hebben namelijk een tweede hostel naast de vulkaan en dat is ook de enige verblijfsplek dat er is. Het is helemaal off the grid. Geen internet en bijna geen stroom. Maar de pizza’s uit de steenoven, de schitterende uitzichten en toffe activiteiten die allemaal voor je worden geregeld, maken het elke dollar waard.

Paardrijden

Als je dan toch in de buurt van de Cotopaxi bent, dan kun je kiezen om paard te gaan rijden. Een échte aanrader! Je klimt op de rug van een paard dat goed wordt verzorgd en die zo sterk en vurig is als hun nog-niet-getemde soortgenoten die nog vrij rondlopen over de prairie. De tocht gaat rond de vulkaan en elke seconde heb je het gevoel dat je in een cowboy film meespeelt. Een rit op de uitgestrekte groene velden is iets wat je nooit meer zult vergeten.

Quilotoa Loop

Ecuador bestaat uit bergen, steppe en vulkanische landschappen. Bij de Quilotoa Loop ervaar je dit allemaal tegelijk. Je kunt ervoor kiezen om de volledige tocht van drie dagen te doen, of om je dichterbij het eindpunt te laten afzetten. Dan doe je er één dag over. Je klimt door dalen en over bergen, en omdat het zo hoog boven het zeeniveau is ben je vaak om de tien meter toe aan een break. Maar als je dan eenmaal, helemaal uitgeput, bij het eindpunt aankomt dan weet je waar je het voor gedaan hebt. Het laatste deel van de trip is namelijk een vulkaan. Deze vulkaan is niet meer actief en in plaats van lava zie je nu een blauw meer in de krater. Via de binnenkant van de krater loop je vervolgens naar de andere kant.

Waterval

Heb je nog tijd over? Niet ver oostelijk van Quito vind je de hoogste waterval van Ecuador, de actieve vulkaan ‘El Reventador’ en nog een coole waterval ‘Cascada Magica’. Prima te doen in een dag, maar het is wel even puzzelen hoe je er komt. Een tip: in Ecuador kun je bijna elke bus pakken die richting jouw bestemming gaat. Je kunt er namelijk op elk moment uit wanneer je wilt. Kunnen ze dat in Nederland ook niet instellen?

Total
18
Share