Badderen in bier, bij deze spa in IJsland kan het

Heren, opgelet! Jij gaat binnenkort badderen in bier in IJsland. Waarom? Omdat dit concept super tof is natuurlijk. Meer bier, meer beter. Bier blijkt daarnaast ook nog eens ontzettend goed voor je huid te zijn. Kortom: wij zien alleen maar voordelen. Echter mag je het badwater niet drinken, maar dat snappen we zelf allemaal ook wel.

Het stukje hemel opende zijn deuren in juni 2017 en geeft gasten de gelegenheid om te badderen in bier. Bjórbådin ligt in het noorden van IJsland en is een ware dream come true voor velen. Een bad vol warm bier, water, gist en hop kom je niet snel ergens anders tegen. Trommel je beste maten bij elkaar, schaf snowboots aan en boek een enkeltje IJsland, want dit wil je niet missen.

badderen-in-bier-1
Foto: Bjórbådin

Badderen in bier

Met de hele groep in één bad gaat niet lukken, de bierpret mag je per tweetal beleven. Je kan 25 minuten chillen in het bad, waarna je ook nog 25 minuten in een andere ruimte kan relaxen. Het bad is extreem goed en reinigend voor je huid, maar heeft ook een positief effect op je gezondheid. Bier stelt ons ook nooit teleur, wordt wederom bewezen.

Er staan twee baden in de buitenruimte, die je een prachtig uitzicht geven over Hrísey. Het stukje magie is onderdeel van de oudste microbrouwerij in IJsland: Kaldi Brewery. De berg Sólarfjall zorgt voor bronwater, waardoor de biertjes lekker fris smaken. Nu vraag je je misschien af waar je dan daadwerkelijk bier kan drinken? Dat kan gewoon in de baden! Niet uit het bad zelf uiteraard, maar gewoon van de biertap waar elk bad van is voorzien.

badderen-in-bier-2
Foto: Bjórbådin

Leeftijden

Het badwater zelf bevat geen alcohol, dus het baden is niet leeftijdsgebonden. Iedereen onder zestien jaar mag onder begeleiding van een volwassenen ook gewoon het bad in. Er zitten wel wat huisregels vast aan het gebruik van de biertap, die standaard bij elk bad aanwezig is. Als je jonger bent dan 21 mag je gewoon badderen in bier. Echter mag je pas biertjes uit de tap drinken als je ouder bent.

Foto’s: Bjórbådin

 

Total
27
Share