Dit moet je doen als je vakantie in het water valt

Je hebt er lang naar uitgekeken en eindelijk is het zover: vakantie! Je laat het regenachtige Nederland voor wat het is en vertrekt naar een zonnige bestemming. Je koffer zit vol korte broeken, shirts, zonnebrillen en zwembroeken dus je bent er helemaal klaar voor. Maar zodra je het vliegtuig uitstapt komt er in plaats van een golf warmte, een windhoos en een fikse regenbui op je af. Vanaf dit moment ben je niet te genieten en het wordt er helaas ook niet beter op.

Wij hadden er laatst dus zo’n eentje. Nou zo los je het op:

Met deze tips houd je het leuk als je vakantie op de camping ‘in de water’ valt..

Na een lange rit vanuit Bordeaux kwamen we aan op de (op dat moment wat minder) prachtige Camping Lous Seurrots.

Midden in de natuur van Zuid-Frankrijk, aan de kustlijn, ligt het surfdorp Contis Plage. Het oceaanstrand ligt op 500 meter van de camping en je vindt hier de perfecte golven om te surfen. Eenmaal aangekomen op de camping kregen we een warm welkom van het personeel en werden we begeleid naar de cottage die voor ons gereed gemaakt was. Er was zelfs een Nederlander bij de receptie dus ons gebrekkige Frans konden we lekker laten voor wat het was.

Het had de afgelopen nacht flink gestormd, maar we gingen vol goede moed de camping over. In het zuiden wordt het vanzelf weer zonnig. Dat zeggen ze tenminste.. onderweg naar het zwembad kregen we een stortbui over ons heen. Tja, wat doe je dan?

1. Blijf zo lang mogelijk onder water

Bij een goede camping hoort natuurlijk een zwembad en dat van ons was zelfs verwarmd. Grote kans dat jij en je vrienden/vriendin het zwembad voor jullie alleen hebben als het regent. Door zo lang mogelijk onder water te blijven merk je niet eens dat het regent en nat was je toch al.

water 2

De regen bleef maar uit de lucht vallen dus na het zwemmen zochten we het restaurant van de camping op. Hier kregen we gelukkig heel veel én lekker eten voorgeschoteld. We konden er weer even tegen aan! Het was even droog dus we konden na het eten nog een rondje over de camping maken. Dit was helaas maar van korte duur, want niet veel later brak de hel los. We opperden een geniaal idee:

2. Stormjagen

Storm, onweer, bliksem, het is allemaal prachtig en al helemaal als je dicht bij de zee bent. Trek die ene warme trui aan die je aan had toen je uit Nederland vertrok, huur een jeep, neem je camera mee en ga op de storm af. Die aftermovie wordt meteen een stuk indrukwekkender met deze beelden.

De volgende morgen..

water 1

3. Never have I ever…

Als je het spoor helemaal bijster bent dan is het tijd voor een goeie borrel. Om er zeker van te zijn dat je genoeg drinkt, werkt een drankspel het beste. Met kaarten of 30 Seconds zit je altijd goed, maar ook zonder gadgets en een beetje creativiteit kun je een tof drankspel verzinnen. Oh, en je leert elkaar dan ook nóg beter kennen. Jeej.

Van drinken krijg je honger en de pizzeria op de camping was op loopafstand. Tussen de buien door konden we dus mooi nog een pizza scoren. Daarna kon er weer gedronken worden om er nog een lange nacht van te maken. De volgende ochtend besloten we meteen door te pakken…

4. Lang leven waterdichte speakers

Het blijft maar regenen in het normaal zo zonnige Zuid-Frankrijk, maar gelukkig heb jij je waterdichte speaker bij. A little rain never hurt nobody en een goed feestje ook niet. Je speaker gaat op het hoogste volume, de drank vloeit rijkelijk en de regen geeft net een ander sfeertje dan normaal. Best leuk eigenlijk, het is namelijk wel gewoon warm.

water 3

Na alle regen en drank was het ook nog even tijd voor een sportieve activiteit!

5. Modder surfen

De kans dat je op je gezicht gaat in de modder is nogal groot. Waarom zou je dan moeilijk doen? Schuif er lekker doorheen en neem het ervan. Om toch nog wat te kunnen surfen op vakantie doe je dat gewoon met je surfplank in de modder. Zet je GoPro op de punt en je krijgt ook nog toffe beelden!

Om het af te toppen is onze GoPro niet op het puntje blijven zitten, maar terug gegeven aan Moeder Natuur. Hopelijk doet ze er wat tofs mee..

Total
13
Share