De 10 mooiste watervallen ter wereld

CREDITS: Edward Koorey

Watervallen zijn een van die natuurfenomenen die ons laten voelen hoe nietig we eigenlijk zijn als mens. Wereldwijd zijn er talloze prachtige watervallen te vinden, maar er steken er natuurlijk altijd een paar bovenuit. Wij hebben 10 van de mooiste watervallen ter wereld voor je op een rijtje gezet.

De 10 mooiste watervallen

1. Iguazu Falls

De Iguazu Falls liggen op de grens van Brazilië, Paraguay en Argentinië. Hier storten maar liefst 270 aardige watervalletjes zich in de Paraná rivier. Over een lengte van 2.7 kilometer in een gigantisch regenwoud.

Foto: MRublack

2. Gullfoss

De Gullfoss is een van de mooiste watervallen van IJsland. Het water valt als het ware van trappen die haaks op elkaar staan naar beneden in een gigantische, 70 meter diepe kloof. Gullfoss betekent letterlijk: Gouden Waterval. Hij heeft zijn naam te danken aan de talloze kleuren die door de manier waarop de zon invalt op de grote hoeveelheid stuifwater.

Foto: Smaus

3. Cachoeira da Fumaça

Deze enorme waterval ligt in Bahia, Brazilië en is 340 meter hoog. Het is een van de hoogste watervallen van het land. Hij is zo wel van beneden als boven (vanaf de berg) te bezichtigen en is zéér indrukwekkend.

Foto: Anderson Clayton Pereira

4. Garganta del Diablo

De Garganta del Diablo betekent letterlijk: de keel van de duivel. Het is de Argentijnse kant van de Iguazu Falls. Hier stort het water met een verbazingwekkende geweld naar beneden.

5. Angel Falls

De Ángelwaterval is met 979 meter de hoogste vrijvallende waterval ter wereld. Angel Falls ligt in het National Park Canaima. De gigantische waterval valt over het randje van de ‘Duivelsberg’ en wordt in de volksmond Salto Ángel genoemd. Zéker eentje voor op de bucketlist.

6. Niagara Falls

Deze ken je waarschijnlijk al, maar mag natuurlijk niet ontbreken op de lijst met mooiste watervallen. De Niagara Falls zijn gelegen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Bij de Niagara Falls is het niet zo zeer de hoogte die ze indrukwekkend maakt, maar eerder de breedte en hoeveelheid water die passeert.

Foto: Edward Koorey

7. Victoriawatervallen

De Victoriawatervallen zijn de breedste watervallen van Afrika. Ze liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, en vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog.

Foto: 8moments

8. Kuang Si

Gelegen in Luang Prabang in Laos ligt een van de mooiste plekken van Azië: Tat Kuang Si. Deze waterval is iets ‘interactiever’: je kunt hier zwemmen en naar boven klimmen. Het is er meteen ook behoorlijk toeristisch, maar wel een toplocatie om aan je backpackroute toe te voegen.

Foto: Sharonang

9. Yosemitewaterval

De Yosemitewaterval is de hoogste waterval van Noord-Amerika. Hij ligt in Californië en is 793 meter hoog.

Foto: Pixabay

10. Plitvice

National park Plitvice is de grote trots van Kroatië. We schreven er al eerder wat uitgebreider over, maar de waterval die je hier vindt is zéker een kijkje waard. En dat gewoon in Europa, lekker makkelijk te bereiken dus!

Total
1
Share