Schoenfatsoen | Suit Up Tuesday

Vorige week: Plakpak vs. Canvas

Schoenen onder een pak

Suit Up Tuesday LogoGoed, je hebt het helemaal voor elkaar: een pak dat als een perfect harnas om je lijf valt, een overhemd precies op maat, een goede das in een mooie knoop en een kleurig pochet. Om het af te maken mis je nog één essentieel detail: schoenen. Logisch, die we dragen we toch allemaal? Klopt, alleen het belang van schoenen onder een outfit wordt soms nogal onderschat. Schoenen maken of breken je outfit en geven een ultiem statement. Ik zou bijna zeggen dat schoenen misschien wel belangrijker zijn dan de rest van je look. Heb je een sollicitatie of een eerste date? De persoon tegenover je beoordeeld zijn of haar eerste indruk ook naar aanleiding van je schoenen. Het is een kleine moeite om die indruk op het gebied van schoenen alvast te tackelen.

Wij vrouwen hebben de naam veel schoenen in de kast te hebben staan, maar wist je dat jullie mannen ook niet vies zijn van een mooie schoen en er eigenlijk veel meer geld aan uitgeven? Mannen kiezen voor betere kwaliteit, duurdere merken en duurzaamheid. Er is ontzettend veel keus, maar ik maak het je graag makkelijk. Maak voor iedere gelegenheid je outfit helemaal af en investeer in de volgende paren.

De Loafer

De stijlvolle man, jij dus, draagt een loafer. De ideale combinatie tussen casual en chic. Met of zonder kwastje, in suède of leer. Draag de loafers onder je pak, onder een chino of gewoon je jeans.

De suède veterschoen

Foto: mistercrew.com / Alden Navy Bluchers

Bij uitstek geschikt voor het ‘droge’ seizoen en de perfecte balans tussen smart en casual outfit. De meeste mannen kiezen voor een cognac kleur, dus ga voor een licht beige of blauwe kleur om een klein beetje meer op te vallen.

De Broque

De klassieker onder de herenschoen. De kans is groot dat je al een paar in de kast hebt staan. In alle kleuren en stijlen te verkrijgen. De Broque blijft onverminderd populair en kan je in principe dragen tijdens de meeste gelegenheden..

De Monk Strap

Foto’s: kezblogs.com / soletopia.com

Deze klassieke, maar modern geworden schoen draag je meestal met één of twee gespen. Deze schoen is inmiddels niet meer weg te denken uit een goede garderobe en het grote voordeel: je kan ze dragen onder je pak maar ook onder je jeans. Laat, als je twee gespen hebt, de bovenste los. Staat lekker nonchelant, maar er is wel over nagedacht. Check maar eens de foto’s van de Pitti Uomo van afgelopen juni.

Boots

Tijdloos en ideaal voor onder een spijkerbroek of smart casual onder je pak. Met de herfst voor de deur mag dit paar niet in je collectie ontbreken. Ook erg mooi in suède.

Sneakers

Deze zomer was het seizoen van de spierwitte sneaker en ook volgend jaar ga je hem weer terug zien. Vind je dat iets te kwetsbaar maar wil je wel opvallen, pak dan uit met felle kleuren. Sneakers kunnen zeker onder een pak gedragen worden, maar let op dat je niet de plank misslaat.

Voor alle schoenen geldt natuurlijk dat je ze goed moet onderhouden. Vieze of versleten schoenen onder een pak is not done. Door goed onderhoud gaan je schoenen veel langer mee waardoor je er uiteindelijk extra lang van kan genieten. What’s not to like? Happy shopping!

Total
0
Share