Lees deze guide om schoenen fails te vermijden

Op het gebied van mode is er anno 2017 ongelooflijk veel keuze. En de mode laat veel verschillende combinaties toe. Maar niet allen. Zo nu en dan gaan wij mannen de mist in bij het uitzoeken van de juiste schoenen bij onze outfits. Na het lezen van deze guide kan het bijna niet meer fout gaan en heb jij voortaan van top tot schoen alles goed bij elkaar gemixed and matched.

How to wear: schoenen!

Sneakers nemen massaal onze garderobe over en dat vinden we helemaal niet erg. Er blijft altijd ruimte over voor de nette schoenen, maar sneakers geven ons zoveel meer mogelijkheden. Echter moeten we wel realistisch blijven over de sneakers en beseffen dat deze niet onder élke outfit horen. Om het enigszins op te helderen, hebben wij hieronder drie typen mannen omschreven met de daarbij behorende outfits. Het zijn richtlijnen, waarbinnen nog genoeg ruimte is om te spelen met accessoires en details.

De casual chic man

Bij belangrijke occasions is het tegenwoordig makkelijk om casual chic te dagen. Suit-up met sneakers eronder? Dat kan gewoon allemaal zolang je de guide-rules volgt. Bij deze look kan je de sneakers dragen bij een geheel pak, of slechts een overhemd. Nu moeten sneakers natuurlijk niet verward worden met sportschoenen, want dan gaat het volledig mis.

Met sneakers bedoelen we dan ook echt sneakers. Vaak staan witte sneakers het beste bij de casual chic look, niet al te gek. Air Max met kleurtjes en prints raden wij ten zeerste af. Wil je het andersom doen en een spijkerbroek dragen met net schoeisel? Daar zit ook weer een richtlijn aan vast. Zo zijn de nette schoenen niet goed te combineren met een nonchi spijkerbroek. Mocht je dan in een worst case scenario toch deze items aan elkaar koppelen? Zorg er dan alsjeblieft voor dat de pijpen niet te wijd en gerafeld zijn.

De chic chic man

Chic Chic look

Voor de man die het casual gedeelte achterwege wilt laten, is er natuurlijk ook altijd een overvloed aan nette stappers. Ideaal voor bij een bruiloft of zakelijke vergadering. Echter kan hier ook het een en ander misgaan. Ga zorgvuldig aan de slag met het combineren van de kleuren van je pak en de schoenen die je hieronder draagt. Op je eigen bruiloft een blauw pak dragen met bruine accessoires doen we gewoon niet. Nee is nee. Wat misschien wel het belangrijkste is bij het kiezen van de nette schoen, is de keuze voor je riem. Zorg ervoor dat deze twee hetzelfde zijn, of in elk geval heel dicht bij elkaar in de buurt liggen qua tint. Mocht je er echt helemaal voor willen gaan, maakt een horlogeband in dezelfde kleur de outfit helemaal compleet. Wat betreft de rest van de outfit, zorg ervoor dat op maat gemaakte blazers/colberts draagt. Als deze te groot zijn ga je al snel voor de slonzige look en dat wil de chic chic man natuurlijk voorkomen.

De stylish man

Spreken allebei deze stijlen jou niet aan en denk jij altijd iets meer outside the box? Dan laat jij de pantalon achterwege. De chino of spijkerbroek is de perfecte tussenweg en straalt zowel iets casual’s als iets chic’s uit. Bij deze look laat je ook de overhemd achterwege en kies je voor een wit t-shirt met een toffe blazer eroverheen. Qua schoenen kan je nu zowel gaan voor de sneakers als de nette stappers. De blazer en het t-shirt kunnen ook makkelijk ingeruild worden voor een overhemd met een trui eroverheen. De chino laat ook wat meer ruimte over om te spelen met kleur en print, waardoor het geheel er snel stylish uit kan zien. Mits je het geheel goed in elkaar hebt gezet of course. Deze mannen komen vaak ook weg met een leuk hoofddeksel.

Super stylish

De sportman

Ook al sportman kan je de plank mis slaan. Tuurlijk, als je sporadisch een keertje gaat hardlopen, dan kan dat prima op je fitnessschoenen. Maar als je van plan bent dit vaker te doen, dan zul je toch hardloopschoenen moeten aanschaffen. Natuurlijk ziet het er een stuk beter uit, maar vooral voor je voeten en je uiteindelijke performance is dit key. 

 

Total
9
Share