Breaking: zoveel winst maken iconische automerken

CREDITS: Kevin Bhagat

Of je nu een dikke Mercedes of een bescheiden Volkswagen Golf rijdt, grote kans dat je op een bepaald moment in je leven hebt besloten om een auto aan te schaffen. Het is immers dé manier om van A naar B te komen. Voor veel banen is een auto tegenwoordig ook gewoon een vereiste. En waar vraag is, is aanbod. Auto’s zijn een succesvolle business, dat blijkt maar weer. Maar heb je jezelf wel eens ooit afgevraagd wat automerken nu aan winst maken? Per minuut, uur, week of jaar?

Hoeveel winst automerken maken

Het kan interessant zijn, welk autobedrijf nu écht de meeste winst maakt. Zijn het de automerken die exclusiever en duurder zijn of juist een merk als Toyota met haar massaverkopen? Verzekeringsbedrijf Staveley Head maakte een winstanalyse van de 14 iconische automerken waaronder Ferrari, Mercedes-Benz, Porsche, Toyota en Bentley. Ze keken naar het jaarrapport van deze automerken en deelden dit op in tijdperiodes. Zo kwamen ze tot een gemiddelde omzet, winst en het aantal units per minuut, dag en week. Door middel van deze bevindingen wordt een duidelijk beeld geschept van de huidige status van de automarkt. En we moeten zeggen: de cijfers zijn erg interessant.

De grote koploper wanneer het aankomt op het maken van winst is Toyota met €493 per seconde, met het indrukwekkende aantal van 1.024 verkochte auto’s per uur. Ook Mercedes-Benz gaat behoorlijk lekker: gemiddeld hebben zij €272 winst per seconde. Hun geproduceerde auto’s per uur liggen wel een stuk lager, met slechts 271 auto’s per uur.

Het ‘slechtst-verdienende’ automerk in de selectie is overigens Bentley met €467.226 winst per dag. Op de toffe interactieve website van Staveley Head kun je zelf checken hoe de automarkt er op dit moment uit ziet.

Foto: Noah Negishi
Total
0
Share