Een nieuwe klassieker onder de bootjes: Waterdream 65’ California

CREDITS: Waterdream

The 65’ California is het nieuwe pareltje van de jachtbouwer Waterdream. Dit masterpiece is de nieuwe klassieker in de klasse dagboten. Het handgemaakte model wordt morgen onthuld op Europa’s meest aantonende botenbeurs: Cannes Yacht Festival. Met meer dan 500 (!) schepen, waarvan 150 hun werelddebuut maken.

The Waterdream 65’ California

De 65’ California is het nieuwste model van de jachtenbouwer Waterdream. De Nederlandse Waterdream schuiten worden gekenmerkt door hun stabiliteit, gebruiksgemak en minimaal onderhoud. Met een revolutionair en tijdloos design is de 65’ California dé nieuwe klassieker.

Bernhard van Oranje, met wie we vorig jaar de eerste oversteek naar Londen maakten per sloep, is de oprichter van Waterdream. Hij is samen met Mulder Design verantwoordelijk geweest voor het creëren van de 65’ California. “Samen met Mulder Design werken we al drie jaar aan het creëren van iets heel unieks met een tijdloos ontwerp dat klassieke buitenlijnen combineert met een modern interieur, uitstekende kwaliteit en handling,” aldus Bernhard.

En dat is hem verdomme goed gelukt.

De boot heeft een ruim bovendek met genoeg zitplaatsen voor een vriendengroep van zo’n zes man. Via het trapje loop je eenvoudig de impressive binnenruimte in. Benedendeks is een douche, keuken en toilet aanwezig. Daarnaast kunnen er zes mensen blijven pitten, want er zijn drie tweepersoonsbedden. Wanneer het weer een beetje vervelend doet is dat ook geen probleem: benedendeks is nog een lounge ruimte.

De boot is uitgerust met twee Volvo Penta’s IPS 1200. Hiermee kan een topsnelheid van ongeveer 70 km/u behaald worden. Prima!

Design

Mulder Design is samen met Bernhard van Oranje de ontwerper van dit prachtige bootje. Het is dé Nederlandse specialist in ontwerpen, scheepsbouw en engineering. Zij specialiseren zich op maat gemaakte en semi-custom ontwerpen van jachten. De boot is met de handjes gemaakt van hoogwaardig aluminium dat geheel onderhoudsvrij is.

Waterdream

In 2012 is het Nederlandse bedrijf Waterdream opgericht door Bernhard van Oranje. Waterdream bouwt en ontwerpt handgemaakte aluminium boten. The key to succes: extreem hoge kwaliteit, oog voor detail én gevoel voor stijl. Het bedrijf staat bekend om één van de oudste ontwerpen in de scheepvaart, genaamd de sloep, naar een hoger niveau te tillen. Speedbootjes die met gemak 80 km/u varen, zelfs over flinke golven. Daarbij hebben de boten een ongekende stabiliteit en genoeg ruimte om te verblijven. Met de 65’ California erbij heeft het bedrijf nu acht modellen.

Total
1
Share