Secret Netflix-toppers die je absoluut gezien moet hebben

CREDITS: Screenshot: Law Abiding Citizen | Overture films

Netflix staat vol met toffe films en series. Helaas gaan er zo nu en dan titels langs je heen. Heb je weleens het gevoel dat je alles hebt uitgespeeld op Netflix? Soms begint het niets iemand over een film te praten die iedereen heeft gezien, behalve jij. Je kan natuurlijk nooit écht alle films op Netflix gezien hebben.

Netflix toppers die je absoluut gezien moet hebben

Welkom bij MANIFY, uw assistent voor vandaag. We hebben vijf verborgen parels op een rijtje gezet voor je. Het kan zijn dat jij ze al wél hebt gezien, maar dan moet je niet vergeten om te kijken bij ‘meer zoals dit.’ Zo krijg je gelijkmatige films die je misschien nog nooit gezien hebt.

Netflix
Foto: Erik Mclean

Friday

De film Friday komt uit 1995 en is daarmee 25 jaar oud. Niet niks dus. Je denkt al snel dat dit een oubollige film is, maar als je de trailer ziet weet je al genoeg. Deze film zal ervoor zorgen dat je met een big smile het weekend ingaat. Met niemand minder dan Ice Cube en Chris Tucker in de film moet je wel lachen.

De film gaat eigenlijk over twee kansarme jongens uit da hood die de hele dag genieten van een pretsigaretje. Als één van de jongens, die parttime drugsdealer is, zijn eigen drugs op rookt hebben ze een probleem. Ze hadden moeten luisteren naar de vaste regel: never get high on your own supply. Hoe het verder afloopt moet je maar zelf gaan ontdekken, enjoy!

Lion

Deze film uit 2016 is een echte dramafilm met een heerlijke verhaallijn. Lion gaat over een Indiaanse jongen die geadopteerd wordt door een Australische familie. Over zijn jeugd heeft hij niks te klagen. Na een tijdje begint het toch aan hem te knagen waar hij nou eigenlijk vandaan komt. Als hij volwassen is gaat hij op pad om zijn familie te vinden aan de hand van één terugkomende gedachte. Denk je nou: wat een saaie film? Dan spreken we je na de trailer.

 

The Circle

Een heerlijke reality tv-show kan natuurlijk niet achterblijven. Na Love Island, Temptation Island en Ex On The Beach is het tijd voor iets totaal anders. Vandaar The Circle, een serie die anders is dan de normale reality tv-shows. Dit format is speciaal voor deze tijd. De kandidaten worden in een appartement gezet met ieder een eigen kamer. Ze kunnen alleen met elkaar communiceren door middel van een zelfontworpen social media platform.

Er worden verschillende groepschats gemaakt en één voor één worden de minst populaire mensen weggestemd. Net als in het echt kan je iedereen cat fishen, wat het spel nóg spannender maakt. De winnaar gaat ervandoor met een bedrag van $100.000.

Insidious

Durf je het aan, een échte horrorfilm kijken? Wil je dat je vrouw, vriendin of scharrel helemaal tegen je aan gaat kruipen? Dan is dit dé film voor jou. De film jaagt je de stuipen op het lijf. James Wan is de regisseur, de man achter de Saw-films. Het is tijd om het hele huis donker te maken. In de film komen veel clichés voor die allen op een originele manier zijn toegepast. Have fun and keep your eyes open.

Law Abiding Citizen

Deze film is absoluut mindblowing. Na het kijken van deze Netflix-topper zullen alle andere films tegenvallen. Sorry not sorry. De film is namelijk van de regisseur van Shawshank Redemption. En dit is terug te zien.

Als een gefrustreerde man zijn hele familie verliest neemt hij het heft in eigen handen. Hij wil laten zien dat het justice system in Amerika aan alle kanten rammelt. Deze film zal je blijven verbazen en is dus een echte must see movie.