Moet & Chandon MCIII: Multi Vintage Champagne

Lifestyle

Natuurlijk kennen we de champagnes van Moët & Chandon. Maar de nieuwe MCIII champagne is toch net iets anders. MC staat voor Moët & Chandon, de III staat onder andere voor de drie druiven die gebruikt worden in champagne, de drie rijpingsmethoden die gebruikt zijn en de driejarige rijpingsperiode.

3 Rijpingsmethoden?

Jazeker! Het bijzondere aan deze champagne is dat deze wijn is geassembleerd uit 3 vintage wijnen die gerijpt zijn onder verschillende omstandigheden:

Metaal (37% – 40%)
Deze intense Chardonnay en Pinot Noir uit 2003 heeft in roestvrij stalen vaten gerijpt. Dit geeft een intense fruitige dimensie aan de wijn. Moët beschrijft het zelf als “een rijk zomergevoel”. Dat klinkt goed natuurlijk!

Hout (37% – 40%)
Hier worden Grand Vintages uit 1998, 2000 en 2002 voor gebruikt. Deze hebben deels gerijpt op eiken houten vaten waardoor de wijn de kans heeft gekregen zich meer te ontwikkelen en het fruitige wat los te laten in een groot palet van andere smaken.

Glas (20% – 25%)
De in glazen flessen gerijpte vintages uit 1993, 1998 en 1999 worden toegevoegd voor het balans. Met een diepte van geroosterde noten en rijpheid krijgt hij ook zijn uiteindelijke fel gele kleur.

Adviesprijs: €450,-. – meer informatie op moet.com/mc3

https://www.youtube.com/watch?v=QRqcNahoSEg

 

 

tags:
Total
0
Share