Zo overleef je de kerstdagen als vrijgezel!

Laten we eerlijk zijn: vrijgezel zijn is heerlijk! Niet altijd, maar afgelopen zaterdag in ieder geval wel. Tuurlijk, wij kruipen allemaal graag op de bank met een leuke partner op een brakke zondag. En in je eentje door de sneeuw wandelen is toch een stuk minder tof als je steeds verliefde stellen sneeuwballen ziet gooien naar elkaar. Maar wij mannen weten als geen ander dat er ook een legio voordelen aan single zijn zitten. Je kan precies doen waar je zin in hebt, je hoeft geen slechte films te kijken of mee naar saaie etentjes. Je kan leuke meisjes mee naar huis nemen en je hoeft geen bloemkool te eten. Super chill toch? Ja. Maar niet met Kerst…

Maar niet getreurd Han Solo, wij geven je tips hoe je de Kerst kan overleven als vrijgezel!

Zo vier Kerst als je single bent

Stay positive

We beginnen met het belangrijkste: blijf positief, want je bent eigenlijk een geluksvogel. Zo ergens begin november begint het voor de meeste stellen, het gezeik. Naar wie z’n ouders gaan we op Eerste Kerstdag? Maar mijn moeder wilde een keer Tweede Kerstdag vrij hebben? Blabla, kortom: voer voor ruzie, want niemand wil z’n lieve moedertje teleurstellen. Hier heb jij geen last van. Sterker nog, je weet niet eens van het bestaan af. Geniet ervan, pik.

Quality time

Hoe lang is het geleden dat je je ouders bezocht hebt, zonder dat je een second agenda (lees: geen geld om te eten, je broek moest gerepareerd worden, je moest de boormachine lenen) had? Precies, je bent een slechte zoon. Kerst is hét ideale moment om dit goed te maken. Bedenk daarnaast ook dat deze mensen je wel achttien jaar lang hebben proberen op te voeden en er onvoorwaardelijk voor je zijn geweest. Dat is best lief toch? Tip: neem een tof cadeau mee, dan kan je weer een jaar lang enkel binnenstormen op de momenten dat het jou uitkomt!

Extra vrije dagen

Nog een gratis tip: ga op Eerste Kerstdag naar je familie en maak voor de Tweede Kerstdag een afspraak met de bank en je favoriete Netflix-serie. Mocht je er dan tóch op uit willen, bijvoorbeeld om een zielig kerstmaaltijdje voor jezelf in elkaar te flansen, dan zijn de winkels tenminste open.

Én plan een dik feest op de avond voordat je de hele dag thuis gaat zitten. Dan lig je misschien op bed in de feutushouding. Niet omdat je je zo eenzaam voelt, maar omdat de kater overheerst. En dat ben je gewend!

Verder heb je gewoon een extra vrije dag hè? Als het geen Kerst was, dan zou je hiervoor een een moord doen. Ga dingen doen die je al maanden wil doen: dat kastje in elkaar zetten, 60 kilometer wielrennen, muziek maken of de hele dag gamen. Oh wacht, je was vrijgezel trouwens hè…? Nou  ja, één extra dagje kan geen kwaad.

Wat óók tof is: ga de lege straten fotograferen. Er is geen hond op straat te vinden en dit levert de mooiste plaatjes op!

Kerst met vrienden

Vriendengroepen doen het steeds vaker: derde, vierde of vijfde Kerstdag, want ook met je vrienden wil je om de kerstboom. Cadeau’s geven, gezellig eten en wie weet eindigt het in een uit de hand gelopen huisrave. Zet je kaarten in op dit avondje en je hebt de kerst van je leven!

Ga werken!

Wie wil er nou werken met Kerst? Vrijwel niemand. Maar jij hebt geen vriendin die je er vuil op aankijkt als je de kerstdagen laat voor wat het is en gewoon gaat werken. De meeste bedrijven die open zijn betalen je 2 à 3 keer zo veel als op een gewone dag, dus dat is flink cashen!

Of je gaat volledig in de kerstsfeer vrijwilligerswerk doen. Bejaarden moeten op Kerst extra schoon gepoetst worden en daklozen verdienen ook een kerstmaal. Werken aan die karmapunten jonge!

Anyway, geniet ervan jonge! Als je weer een relatie hebt zul je terug denken aan deze heerlijke dagen!

Total
3
Share