Trends waarvan niemand had verwacht dat ze zouden werken

CREDITS: Zach Ward

Het maken van trends lijkt soms wel een wedstrijd tussen designers, wie het meest tegengesteld kan zijn. Je wilt er als mode goeroe gewoon het meeste uitspringen en hierdoor komen er ook mode items naar voren waarvan niemand kan geloven dat het daadwerkelijk een trend wordt of is geworden.

De onverwachte trends

Misschien heb jij de volgende items nog in jouw kast hangen, maar draag je deze nooit. Je zult er echter van versteld staan dat ze het deze zomer harstikke goed doen.

Corduroy

Terug naar de jaren ’70 waarbij het geribde stof sociaal geaccepteerd werd, was het niet iets waarvan de woorden ‘modieus’ of ‘sexy’ samengingen. Gezien de stofkeuze van de simpele man in die tijd, verloor het zijn charme en leek het gewoon niet te kloppen. Maar naarmate de mode verder evolueerde, integreren high-end modemerken het geribbelde stof weer als comeback. Een goede manier om deze stijlvolle corduroy in je outfit te gebruiken, is ervoor te zorgen dat de pasvorm goed is. Wanneer het stof slordig gedragen wordt, kan het je juist heel oud maken. Kies bij een broek voor een iets strakkere pasvorm. Corduroy jassen zijn ook een hele goede manier om het materiaal aan je outfit toe te voegen. Vergeet ook hierbij niet om een mooie pasvorm te kiezen, om te voorkomen dat je er slonzig uitziet.

https://www.instagram.com/p/BiAwsqSB5wm/?taken-by=itsme.fritz

De lompe sneakers

De streetwear is helemaal upcoming waarbij merken zoals Balenciaga een trend gecreëerd hebben die tegenwoordig bekend staan als de ‘Ugly Sneaker‘. Het resultaat zijn sneakers die er volumineus uitzien, kleurrijk zijn en er duidelijk onbruikbaar uitzien voor elke type sport. Maar veel beroemdheden hebben de sneaker-trend volledig omarmd, waardoor de lelijke sneaker-trend geboren werd . Er zijn er zelfs legitieme sportschoenenmerken zoals Nike en Adidas bijgekomen.

Denim-op-denim

De enige mensen die vroeger spijker-op-spijker droegen, waren vrachtwagenchauffeurs of veeboeren. Dit taboe is nu al een tijdje doorbroken en durven de meeste mannen het aan om de trend te dragen. Onthoud wel dat, voordat je besluit deze trend te dragen, om de bovenste en de onderste helft een andere tint te geven. Kies voor een lichtere kleur aan de bovenkant en een donkere tint voor je jeans. Een goede manier om de eentonige tint van een spijkerbroek te vermijden, is om samen te gaan met een geheel andere kleur.

https://www.instagram.com/p/BkI1HMcgf8R/?tagged=denimondenim

Witte sokken

Eerst was het de regel dat je witte sokken nergens anders dan in de sportschool mocht dragen. Maar iemand heeft dat concept volledig uit het raam gegooid. Het is nu harstikke veilig om witte sokken te dragen met je outfit, maar vergeet hierbij niet om je look ook sportief te houden. Het koppelen van witte sokken met sneakers is bijvoorbeeld een hele goede manier. Ga witte sokken nou niet meteen combineren met een nette schoen. Deze nette schoenen moeten namelijk altijd gepaard gaan met een net-uitziende sok, tenminste dat is de regel die nu geldt…

https://www.instagram.com/p/BjU46stlGGs/?taken-by=sneakersnstuff

Jaren ’70 prints

Eigenlijk zou de hele jaren ’70 heropleving van menswear kunnen worden ingediend onder ‘trends die niet zouden moeten werken’. Toch krijgen ontwerpers het voor elkaar om het weer over de catwalk te laten lopen waarna de rest van de mannen flanerend over het festival terrein lopen. De designer draaien de klok terug waarbij weelderige bloemenprints en rare vormen de collectie van dit seizoen vervullen op (gebreide) shirts. Zo’n schreeuw-shirt kan je het best combineren met eenvoudige, ingetogen stukken zoals een wit shirt of een simpele jeans.

Oversized pasvorm

In de jaren ’80 was het acceptabel dat vierkante schouders gedragen werden. Nu zijn oversized blazers en alle dingen die ‘anti-fit’ zijn, weer helemaal terug. Let wel op dat de oversized- pasvorm niet voor iedereen is weggelegd. Deze trend is vooral weggelegd voor mensen die wat langer zijn. Als je wat kleiner bent, kan het jou al snel een bolletje maken waardoor je er nóg kleiner uitziet. Het is zeker niet om naar het kantoor te dragen maar bedoeld om een ‘laid-back‘ look neer te zetten.

https://www.instagram.com/p/BkIiUIWHRCt/?taken-by=mango_man

Total
0
Share